Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Εφιαλτικά μόνος αισθάνεται 25χρονος που δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Jon Snow

thrones2Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι ο εφιάλτης που ζει από το πρωί της Δευτέρας ο 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, Λουκάς. Αρκετά κοινωνικός και ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην εργασία του όσο και στον κοινωνικό του περίγυρο, ο νεαρός δεν μπορεί να αντιληφθεί πως μέσα σε μια μόνο ημέρα βρέθηκε στο περιθώριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους φίλους που γνώρισε στο πρόσφατο ταξίδι του στις Η.Π.Α. και έκτοτε ακολουθεί διαδικτυακά, ξεκίνησαν να αναρτούν σχεδόν συγχρονισμένα, μηνύματα θρήνου για κάποιον Jon Snow. Εκείνη τη στιγμή πίστεψε πως πρόκειται για κάποιον κοινό τους γνωστό που έφυγε από τη ζωή και δεν έδωσε σημασία.

Έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, ο 25χρονος επέστρεψε σπίτι του και όπως κάθε απόγευμα έριξε την καθιερωμένη ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε πως πλέον, σχεδόν όλοι του οι φίλοι είχαν εμπλακεί σε συζητήσεις για το ίδιο ακριβώς άτομο, τον αείμνηστο Jon Snow. Μάλιστα, σε κάποιους από αυτούς είχε ήδη αποστείλει προσωπικά μηνύματα στα οποία ποτέ δεν απάντησαν, απαντώντας όμως με ιδιαίτερο ζήλο την ίδια στιγμή στις αναρτήσεις για τον αποθανόντα.

Τα πρώτα σημάδια της μοναξιάς είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, όταν έσπευσε να τηλεφωνήσει σε κάποιο φίλο για να κανονίσουν έναν απογευματινό καφέ. «Είσαι τρελός; Εδώ ήρθε το τέλος του Jon Snow κι εσύ θες καφέδες; Τα λέμε το βράδυ», ήταν η αποκαρδιωτική απάντηση του φίλου του. Αποζητώντας συντροφιά και όντας σπαρακτικά μόνος, ο Λουκάς συνάντησε αρκετές ώρες αργότερα τους φίλους του στο καφέ της γειτονιάς τους.

Δίχως χρονοτριβή, προσπάθησε να εμπλακεί σε συζήτηση, ρωτώντας τους πως ήταν η μέρα τους και όλοι τον κοίταξαν με τρόπο που έδειχνε σημάδια βαριάς κατάθλιψης. Προσφέρθηκε να βοηθήσει αλλά του απάντησαν λακωνικά πως «οι νεκροί δε γυρίζουν πίσω», ενώ δυο φίλοι του με ελπίδα ανταπάντησαν πως “τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη για τον Jon Snow όσο υπάρχει Melisandre».

Απεγνωσμένος, ο νεαρός τότε σχολίασε: «Τι έγινε ρε παιδιά; Ποιοι είναι όλοι αυτοί;». Ήταν το αστείο του από την αγαπημένη τους σειρά, τους Απαράδεκτους. Πάντοτε δούλευε, πάντα γελούσαν με αυτό. Όχι τώρα όμως. Ο κολλητός του, του έριξε μια φλογερή ματιά λέγοντας: «Δεν ξέρεις τίποτα Λουκά», με τον 25χρονο να αισθάνεται πλέον εντελώς μόνος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.