Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Τέλος στη ζωή της έδωσε 36χρονη φιλόλογος που είδε γραμμένο σε τοίχο το «Όνο όνο ήτο»

Τραγικό τέλος βρήκε η 36χρονη Αναστασία Κ., φιλόλογος σε γυμνάσιο του Πειραιά, η οποία προέβη στο απονενοημένο διάβημα χθες το βράδυ, αφότου λίγο νωρίτερα είχε συνειδητοποιήσει για πρώτη φορά τι σημαίνει η φράση «όνο όνο ήτο» που είναι γραμμένη σε εξωτερικό τοίχο του σχολείου.

Στον εν λόγω τοίχο αναγράφεται καιρό τώρα με μαύρο σπρέι η φράση «τίποτα δεν είναι τυχαίο», δήλωση που πάντα έκανε εντύπωση στην 36χρονη Αναστασία λόγω της απολυτότητας της. Πώς γίνεται να μην είναι τίποτα τυχαίο, αναρωτιόταν, αυτό είναι σαν να λέει κάποιος ότι όλα είναι τυχαία. Πιθανόν όποιος έγραψε τη φράση να αναφερόταν σε κάτι πιο συγκεκριμένο αλλά τότε γιατί δεν το διευκρινίζει; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια πράγματα είναι τυχαία και άλλα όχι.

Εδώ και λίγες μέρες, κάτω δεξιά είχε προστεθεί άλλη μία φράση, αυτή τη φορά με πράσινο σπρέι. «Όνο όνο ήτο» έγραφε και η Αναστασία αρχικά θεώρησε πως είναι η υπογραφή αυτού που έγραψε την αρχική φράση, ή η υπογραφή κάποιου άλλου που απλώς έτυχε να βρει τη θέση της εκεί δίπλα.

Χθες το απόγευμα όμως, την ώρα που έφευγε μετά από μια κουραστική μέρα στο σχολείο, είδε για πρώτη φορά την πρόταση με άλλο μάτι, σαν να την διάβασε φωναχτά στο μυαλό ή καλύτερα να άκουσε μια φωνή να τη λέει δυνατά: όνο όνο ήτο. Αμέσως το έδαφος χάθηκε κάτω από τα πόδια της, η ζωή και κάθε ύπαρξη έχασε το νόημα της και δεν πλέον δεν έμεινε τίποτα στο οποίο να ελπίζει κανείς. Όνο όνο ήτο.

Το τελευταίο αντίο στην 36χρονη θα δοθεί από συγγενείς και φίλους μεθαύριο Πέμπτη στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. Όπως είναι φυσικό, οι οικείοι της αλλά και όλοι όσοι τη γνώριζαν δηλώνουν συντετριμμένοι και ζητούν την άμεση μέριμνα της Πολιτείας, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο μέλλον από κάποια παρόμοια επιγραφή.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.