Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Πρωτιά για το βραστό καρότο στον διεθνή διαγωνισμό βαρετών φαγητών

Το βραστό καρότο ξεχώρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κατηγορία «βαρετό φαγητό» των βραβείων «Νοστιμιά» του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Φαγητών.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση «οι εξειδικευμένοι γευσιγνώστες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Φαγητών 'WFC', δοκίμασαν και ξεχώρισαν μέσα από πλήθος φαγητών το βραστό καρότο ως το πιο βαρετό, επιβραβεύοντας τη μοναδική δυνατότητα που έχει το καρότο να χάνει τη γεύση του όταν βράζεται αλλά και να πακετάρει μια υφή πουρέ σε ένα κυλινδράκι που σπάει μόλις το ακουμπήσεις με ένα πιρούνι».

Το βραβείο αυτό έρχεται για το βραστό καρότο που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 99 υποψηφιότητες από 27 χώρες και 74 πόλεις. Η αρχική επιλογή έγινε ανάμεσα σε περισσότερα από 2.000 φαγητά που επιλέχθηκαν με δημόσια ψηφοφορία στον ιστότοπο του WFC και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βραβείο απένειμε ο γενικός διευθυντής της λαχαναγοράς του Τόκυο, κ. Χαρούτο Ακάρι. Το παρέλαβε για λογαριασμό του συμπαθούς σκιαδοφόρου ο συγγενικός και κολλητός φίλος του, το σέλινο, το οποίο δήλωσε: «Ως οικογένεια, είμαστε πολύ τυχεροι για μια τέτοια διάκριση. Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή, αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειάς μας, τον γλυκάνισο, τον άνηθο και το μάραθο αλλά και το αγριοκύμινο που πολλές φορές ξεχνάμε. Ξάδερφε Τζίνσενγκ, όταν ήμασταν μικροί υπερηφανευόσουν για την πολύπλοκη γεύση σου. Πού είσαι τώρα να δεις ποιος σαρώνει τα βραβεία;».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.