Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Overcast
13°C
 

Σε οδηγό περιπολικού που σταμάτησε σε κόκκινο το βραβείο του αστυνομικού της χρονιάς 

Περιπολικό της αστυνομίας κατάφερε να σταματήσει μπροστά από κόκκινο φωτεινό σηματοδότη 34χρονος αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, αποσπώντας έτσι το βραβείο του Αστυνομικού της Χρονιάς.

Ο Γιώργος Μαλόγγης, με καταγωγή από την Άρτα, οποίος περιπολούσε στην περιοχή του Ζωγράφου, πλησίασε φωτεινό σηματοδότη και μείωσε ταχύτητα πατώντας το φρένο του οχήματός του σταδιακά μέχρι την πλήρη ακινητοποίησή του.

Ο δείκτης των στροφών του κινητήρα του λευκού Xsara έπεσε σιγά-σιγά, και ο οδηγός περίμενε με μεγάλη υπομονή τα είκοσι δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν μέχρι να ανάψει πάλι πράσινο.

Τα είκοσι δευτερόλεπτα φάνηκαν αιώνας στον συνεπιβάτη και «πάρτνερ» του 34χρονου ο οποίος στα πέντε δευτερόλεπτα πάτησε το διακόπτη για το φάρο του περιπολικού ώστε να «φύγει» ο συνάδελφός του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το περιστατικό έλαβε δημοσιότητα, και έφτασε έτσι και στα «αυτιά» των ανωτάτων κλιμακίων της ΕΛΑΣ, αφού παρέα που σύχναζε σε περίπτερο δίπλα στο φανάρι το βιντεοσκόπησε φοβούμενη πως ο οδηγός ίσως να είχε πάθει ανακοπή στο τιμόνι.

Το βραβείο δόθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, σε λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να δεχτεί πρόσκληση για το Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.