Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Γραφείο Τελετών στα Βριλήσσια άνοιξαν Δημήτρης Βασματζής και Μάρκος Λεζές

Screen Shot 2013-11-21 at 12.08.24 PMΣτη γνωστή ψησταριά «Πέτρα Πυρά» στα Βριλήσσια, πολύ κοντά στο δημοτικό κοιμητήριο Χαλανδρίου,  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης το πάρτυ για τα εγκαίνια του γραφείου τελετών «Το Ελαφρύ Χώμα» που άνοιξε ο ηθοποιός Δημήτρης Βασματζής με το φίλο και συνάδελφό του Μάρκο Λεζέ.

Τα δύο αυτά είδωλα της βιομηχανίας των τηλεταινιών της δεκαετίας του 80', σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο χώρο των επιχειρήσεων.

Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν στα κινηματογραφικά πλατό του Γιώργου Καραγιάννη το 1987 για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «The Κόπανοι». Έκτοτε έγιναν αχώριστοι φίλοι και όπως κάθε γνήσιος θεατράνθρωπος και καλλιτέχνης, πίστευαν ότι το τέλος θα τους βρει πάνω στο σανίδι. Η παγκόσμια οικονομική κρίση ωστόσο, άλλαξε τα πλάνα τους και τους ανάγκασε να στραφούν στον κόσμο των επιχειρήσεων για τα προς το ζην.

H αρχική ιδέα ανήκε ασφαλώς στον Δημήτρη Βασματζή που όπως δήλωσε αποκλειστικά στο «Κουλούρι» από μικρός θαύμαζε τα γνωστά σε όλους μας «κοράκια» των γραφείων τελετών της γειτονιάς του. Προσπαθούσε μάλιστα να τους μοιάσει, ντυνόταν όπως αυτοί και τα απογεύματα έμπαινε κρυφά στις νεκροφόρες και έπαιζε, προσποιούμενος τον οδηγό.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να μπορώ περήφανα να λέω ότι στη ζωή μου έκανα επάγγελμα τις δύο μου μεγάλες αγάπες, το θέατρο και τον θάνατο», δήλωσε φανερά συγκινημένος στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης. «Σας ευχαριστώ όλους απ’ την καρδιά μου που ήρθατε εδώ σήμερα και πιο πολύ τον αδερφό μου Μάρκο Λεζέ που πίστεψε σε αυτό το πρότζεκτ απ’ τη πρώτη στιγμή. Mας εύχομαι καλές δουλειές».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.