Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων: Ουσιαστικά και επίθετα στα αγγλικά, άρθρα και ρήματα στα ελληνικά

Τις ανανεωμένες οδηγίες ομιλίας προς τα μέλη της έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, στα πλαίσια δράσης για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας το διάστημα 2021-2024. Είχε προηγηθεί αργά χθες το βράδυ η αποστολή τους στις ηλεκτρονικές θυρίδες των θερμοκοιτίδων Αθηνών και Πειραιώς και από εκεί το μοίρασμα τους στις στάρταπ του Λεκανοπεδίου.

Οι ιθύνοντες της Ένωσης θέτουν σαφείς κανόνες για την ορθή χρήση της γλώσσας σε οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική περίσταση, οι οποίοι συμπυκνώνονται στο μνημονικό «ουσιαστικά και επίθετα στα αγγλικά, άρθρα, ρήματα και άλλα μέρη του λόγου στα ελληνικά».

Έτσι, επί παραδείγματι η ορθή πρόταση είναι «να αυξήσουμε το growth σε monthly sales» και όχι «to increase growth σε μηνιαίες πωλήσεις» ή άλλες πιο εναλλακτικές μορφές όπου ενδεχομένως χρησιμοποιούνται μέχρι και επιρρήματα ή αναφορικοί σύνδεσμοι στα αγγλικά, μια πρακτική που δεν βοηθάει κανέναν, σύμφωνα με την Ένωση.

«Όλα τα committee members είμαστε πολύ experienced μετά από πολλά χρόνια στο innovation και ξέρουμε τι λέμε. Το practice που περιγράφουμε θα οδηγήσει σε excellent results αν όλοι στο ecosystem το ακολουθήσουν. Μπορεί να δυσκολέψει κάποιους, όμως αξίζει το effort. Και αν κάποιος δεν θυμάται ένα ρήμα στα ελληνικά, υπάρχει λύση: βάζουμε το ρήμα "κάνω" και δίπλα το ρήμα στα αγγλικά, π.χ. "να κάνουμε grow"», τόνισε έμπειρος επενδυτής-άγγελος μιλώντας αποκλειστικά στο «Κουλούρι».

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οδηγίες της Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων κοινοποιήθηκαν και στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και μάλιστα μεταβιβάστηκαν προσωπικά μέχρι και στον  υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποσχέθηκε να τις συμπεριλάβει σε μελλοντικό μάθημα της «Ελληνικής Αγωγής».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.