Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Σύστημα επιβράβευσης των οδηγών ταξί καθιερώνει το Υπουργείο Μεταφορών

Σε πρωτοποριακά μέτρα επιβράβευσης των οδηγών ταξί με σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα και τις αντιδράσεις έπειτα από την απελευθέρωση του επαγγέλματος  προχώρησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει το νέο σύστημα επιβράβευσης, από τις αρχές Μαρτίου θα εγκατασταθούν ειδικοί μετρητές στα αυτοκίνητα, οι οποίοι θα μετρούν τη συχνότητα χρήσης της κόρνας καθώς και την ταχύτητα με την οποία αυτή πατιέται από τη στιγμή που θα ανάψει το πράσινο φανάρι στους φωτεινούς σηματοδότες στις διασταυρώσεις. Ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης της κόρνας και την ταχύτητα πίεσης της θα προβλέπεται επιβράβευση με φοροαπαλλαγές, αλλά και εκπτώσεις σε καταστήματα γρήγορου φαγητού και καφετέριες που θα φέρουν ως ειδικό διακριτικό μια μπανάνα.

Πέρα από το σύστημα επιβράβευσης αναμένεται να καθιερωθεί και ένα σύστημα ποινών ανάλογα με την συχνότητα χρήσης των φλας κατά την αναζήτηση πελάτη. Οι οδηγοί που κάνουν συχνή χρήση των φλας θα απαγορεύεται να λένε ιστορίες στους πελάτες τους και θα πρέπει να είναι ευγενικοί, ποινές που ήδη έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κύκλους των αυτοκινητιστών.

Παρά τις ενστάσεις για τις ποινές, το μέτρο του Υπουργείου αναμένεται να γίνει ευρέως αποδεκτό και να φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των επαγγελματιών, ενώ προβλέπεται πως θα μαλακώσει την επί του παρόντος τεταμένη κατάσταση με αποτέλεσμα την χωρίς περαιτέρω «παρατράγουδα» απελευθέρωση του κλάδου.  Σύντομα μάλιστα αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου των αυτοκινητιστών,  κ. Θ. Λυμπερόπουλου, αποκλειστικά στο «Κουλούρι».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.