Αφρικανικά πόνι
Clear sky
34°C
 

Στο Μπρίκι θα γιορτάσει απόψε ο Πρωθυπουργός

Στο δημοφιλές μπαρ Μπρίκι της πλατείας Μαβίλη θα βρεθεί απόψε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την ονομαστική του εορτή. Σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, η επιλογή ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος ήθελε φέτος να γιορτάσει μόνο με κοντινούς του ανθρώπους.

Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς επί σειρά ετών επέλεγε τακτικά την πλατεία Μαβίλη για τη βραδινή του έξοδο. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει την απορία “Μα γιατί δεν αράζει πια κανείς στα παγκάκια”, αναφερόμενος στην προ δεκαετίας συνήθεια του κόσμου να μην πηγαίνει σε κάποιο από τα προσκείμενα μπαρ αλλά να συγκεντρώνεται επί της πλατείας, ενώ αγαπημένο του τραγούδι είναι το "Σαν να μην πέρασε μια μέρα" του Γιώργου Δημητριάδη το οποίο του φέρνει πάντοτε δάκρυα στα μάτια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Σαμαράς και οι καλεσμένοι του δεν θα πάνε απευθείας στο Μπρίκι αλλά “θα πιούνε πρώτα μια μπίρα απο το περίπτερο”, μετά από προτροπή του κ. Στουρνάρα ο οποίος έχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση της συγκέντρωσης. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι οτι στη λίστα των καλεσμένων δεν βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος, απόφαση που φαίνεται να οφείλεται στην εξαιρετικά μικρή χωρητικότητα του συγκεκριμένου μπαρ της πλατείας Μαβίλη. Είναι ωστόσο προγραμματισμένο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να συναντήσει την υπόλοιπη παρέα και να φάει μαζί τους ένα σάντουιτς από την τοπική καντίνα προτού όλοι πάνε για ύπνο.

Δυσαρεστημένοι ωστόσο πρόκειται να μείνουν όσοι συνονόματοι του πρωθυπουργού θα ήθελαν και εκείνοι να γιορτάσουν στο συγκεκριμένο μαγαζί καθώς όλη η περιοχή θα αποκλειστεί από τις 11 μ.μ. μέχρι τις 5 το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις της αστυνομίας θα απαγορεύουν την πρόσβαση σε περαστικούς στην περιοχή που ορίζεται από την συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας μέχρι την οδό Σούτσου, ολόκληρη την οδό Σούτσου εως τη συμβολή της με την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και ολόκληρη την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι την λεωφόρο Αλεξάνδρας. Παράλληλα, δυνάμεις των ΜΑΤ θα βρίσκονται επι της πλατείας Μαβίλη.

Τέλος να σημειωθεί πως ο λόγος που ο συγκεκριμένος συνεργάτης του πρωθυπουργού προχώρησε στην αποκάλυψη των σχεδίων του ήταν οτι ο κ. Σαμαράς δεν θα κεράσει απόψε.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.