Τζιτζίκια
Clear
28°C
 

Στουρνάρας: Kάθε σπιτικό εκτός από έναν άνεργο να έχει ένα κατάστημα πώλησης παγωμένου γιαουρτιού και ένα σχεδιαστή/στρια κοσμημάτων

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Στουρνάρας αποχωρώντας από την συνέντευξη τύπου

Ουσιαστική λύση στον ορίζοντα φαίνεται να προκύπτει από το ρηξικέλευθο σχέδιο που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών για την ανάπτυξη.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε πως «Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε ο κ Παπανδρέου για την έξοδο από την κρίση, αλλά αυτή την φορά με σχέδιο και όραμα. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι κάθε ελληνικό σπιτικό εκτός από έναν άνεργο να έχει ένα κατάστημα πώλησης παγωμένου γιαουρτιού και ένα σχεδιαστή/στρια κοσμημάτων»
Φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση έχει πιάσει τον παλμό της εποχής μιας καθώς έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές  εκτιμούν πως το σχέδιο είναι βιώσιμο και μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη εάν εκτελεστούν σωστά τα σχέδια αυτά.
Μάλιστα κύκλοι του Υπουργείου μιλούν για quick win situation, καθώς υπάρχει ήδη μια ώθηση από την αγορά η οποία θα βοηθήσει τη γρήγορη εκτέλεση του προγράμματος. «Το γιαούρτι είναι ένα προϊόν το οποίο μπορεί να γίνει πρεσβευτής της ελληνικής παραγωγής και γενικά της ελληνικότητας στην επικράτεια αλλά και εκτός των συνόρων μας. Είναι εύκολο και κάτι το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί από τον καθένα. Οι γιοί μας μπορούν και θα τα καταφέρουν! Το ίδιο και οι κόρες μας με τα κοσμήματα! Είναι εύκολο, γρήγορο και πολύ επικερδές!» δήλωσε στέλεχος του Υπουργείου. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε με τη σειρά του πως «χρειάζεται ασφαλώς και σωστή προώθηση. Πρέπει να ακολουθεί το νέο ρεύμα όλη αυτή η προσπάθεια. Δε γίνεται να πετύχουμε εάν μείνουμε στο πρότυπο του μουστακιού στη στρούγκα όσον αφορά στο γιαούρτι και στο πρότυπο της κουλ ονειροπαγίδας στα κοσμήματα. Πρέπει να είμαστε πιο τρέντυ, πιο μοδάτοι, πιο χιπ. Θα φέρουμε το κουλ στο γιαούρτι και το μουστάκι στο κόσμημα!»
Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν όλοι οι φορείς, ανάμεσά τους και ο κ. Παπανδρέου ο οποίος δήλωσε πως «τα μέτρα που είχαμε πάρει ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά παρά το ότι είμαι και εγώ μυστακοφόρος η χιπ κοινότητα εναντιώθηκε στην ανάπτυξη! Παρ'ολα αυτά θα χαρώ πολύ αν το σχέδιο προχωρήσει. Ο κ. Στουρνάρας έχει την υποστήριξή μου»
Μένει να δούμε τι αντιδράσεις θα υπάρξουν από τους εμπόρους, τους παραγωγούς και την κοινότητα της παραγωγής κοσμημάτων, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στο επόμενο meet market στην Τεχνόπολη Αθηνών για να συζητήσουν το άνοιγμα των επαγγελμάτων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.