Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Επιχειρηματική συνεργασία των φυλακών Κορυδαλλού με τον Λάκη Γαβαλά

Αέρας ανανέωσης φυσά στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η διοίκηση των φυλακών ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την επιχειρηματική της συνεργασία με το Λάκη Γαβαλά. Στα πλαίσια της συνεργασίας, ο κ. Γαβαλάς θα αναλάβει να «ντύσει» κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους με νέες στολές, ειδικά σχεδιασμένες με άξονες την αναβάθμιση του στυλ αλλά και τη χρηστικότητα.

Μπορεί ο γνωστός σχεδιαστής μόδας να παραμένει προφυλακισμένος μετά τη σύλληψη του για χρέη προς το Δημόσιο, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε θολώνει τη δημιουργική του ματιά. Κύκλοι του 60χρονου δημιουργού μεταφέρουν πως ο έγκλειστος σχεδιαστής εξαρχής παραπονιόταν για το επίπεδο των στολών της φυλακής, οι οποίες προσέβαλλαν την αισθητική του. «Δεν αντέχω άλλο την αισθητική του μετρίου. Πρέπει κάπως να δώσω λίγο στυλ σε αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε σε κοντινά του πρόσωπα.

Κάποια στιγμή ο Λ. Γαβαλάς αποφάσισε να δράσει, μην αντέχοντας άλλο το στυλιστικό έγκλημα που πραγματοποιείτο μπροστά στα μάτια του. Έτσι σχεδίασε κάποια προσχέδια στολών και κατέθεσε την πρόταση του στη διοίκηση των φυλακών, η οποία, αν και αρχικά παρουσιάστηκε διστακτική, τελικά ενέκρινε το project. Ενθουσιασμένος, ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής ξεκίνησε χωρίς καθυστέρηση να σχεδιάζει τα πρωτότυπα, τα οποία εν συνεχεία θα πρέπει να εγκριθούν από ειδική επιτροπή των φυλακών. Τελικά, η κατασκευή των στολών θα γίνει από κρατούμενους στις φυλακές που έχουν σχετική εμπειρία στο ράψιμο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Γαβαλάς θα διατηρήσει φυσικά την αισθητική αρτιότητα και στυλιστική καινοτομία που χαρακτηρίζει όλες τις δουλειές του, πρόκειται όμως παράλληλα να λάβει πολύ σοβαρά υπ’όψιν του τη χρηστικότητα. Οι στολές των δεσμοφυλάκων αναμένεται επομένως να παραμείνουν «φουσκωτές», ώστε να τονίζουν τη σωματική δύναμη και να προσδίδουν κύρος, ενώ οι στολές των κρατουμένων πρόκειται να έχουν έντονο χρώμα με σκοπό να ξεχωρίζουν από αυτές των φυλάκων. Απαραίτητη είναι βεβαίως η τσέπη στο στήθος, όπου οι τρόφιμοι των φυλακών θα μπορούν να αποθηκεύουν την τσατσάρα τους.

Πέρα από τους σχετικούς περιορισμούς πάντως, ο βασιλιάς της ελληνικής πασαρέλας έχει το ελεύθερο να δημιουργήσει εκ του μηδενός τις νέες στολές, προσδίδοντας τους όλα τα στοιχεία της υψηλής ραπτικής και αισθητικής που ως τώρα έλειπαν από τις ενδυματικές επιλογές των ελληνικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι πως η νέα κολεξιόν «για τη φυλακή» θα τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου της μόδας μόλις κυκλοφορήσει, την άνοιξη του 2013.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.