Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
19°C
 

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι της Γλυφάδας από την κακοκαιρία

ΓΛΥΦΑΔΑ -- Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο νότιο προάστιο της Αθήνας. Αιτία είναι η επερχόμενη κακοκαιρία που πιάνει τους Γλυφαδιώτες απροετοίμαστους και χωρίς ρούχα ικανά να αντισταθούν στο κρύο και τις βροχές.

Σύμφωνα με τις πάντα καλά πληροφορημένες πηγές του “Κουλουριού”, οι κάτοικοι της περιοχής παρασύρθηκαν από το ιδιαίτερα μεγάλο σε διάρκεια φετινό καλοκαίρι και πείστηκαν ψυχολογικά πως ο καιρός δεν θα μεταβληθεί ποτέ. Κατά συνέπεια, αποφάσισαν να κάψουν όλα τα χειμερινά ρούχα καθώς και τα παπούτσια τους για να το γιορτάσουν.

Φαίνεται πως το κρίσιμο σημείο ήταν στα τέλη του περασμένου μήνα. Ενώ όλη η Ελλάδα αναστέναζε από την παρατεταμένη ζέστη, αν κάποιος επισκεπτόταν τη Γλυφάδα εκείνες τις μέρες θα έπεφτε σίγουρα πάνω σε κάποιο από τα πάμπολλα μπάρμπεκιου ή πάρτι τα οποία είχαν ως κοινό θέμα το κάψιμο των χειμερινών ρούχων.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Δημήτρη Σ., κατοίκου της περιοχής:

«Δεν μας λένε τυχαία το “Μαϊάμι της Αθήνας”. Ο ήλιος και η θάλασσα μας θρέφουν, οι βερμούδες, οι σαγιονάρες και τα γυαλιά ηλίου είναι η τοπική μας ενδυμασία ενώ τα μόνα αθλήματα που μας αφορούν είναι οι ρακέτες, το γκολφ και το σερφ. Ήταν φυσικό πως ένα τόσο μεγάλο καλοκαίρι θα μας αποτελείωνε ψυχολογικά. Πιστέψαμε ότι είμαστε όντως Μαϊάμι και είπαμε να το γιορτάσουμε ανάλογα».

Χαρακτηριστικό δε είναι πως τον τελευταίο καιρό η γλώσσα που ακουγόταν στην περιοχή ήταν κατά βάση η αγγλική, με τα ισπανικά να ακολουθούν κατά πόδας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εδώ και χρόνια στα σχολεία της περιοχής στο μάθημα της λογοτεχνίας μελετούνται καλλιτέχνες του αμερικανικού χιπ-χοπ όπως ο Dr. Dre και ο Snoop Dogg.

Για να ξεπεραστεί η ξαφνική κρίση, ο δήμος Γλυφάδας διοργανώνει φιλανθρωπικό παζάρι στο οποίο θα πωλούνται κοχύλια, με τα έσοδα να διατίθενται στις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες του προαστίου προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν ζεστά ρούχα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.