Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Σκύλος κυνηγά την ουρά του δευτερόλεπτα πριν από σεισμό

ΣΑΛΙΝΑΣ, ΗΠΑ -- Σκύλος στην κεντρική Καλιφόρνια άρχισε, όπως μεταδίδουν διεθνή δίκτυα, να κυνηγά μανιωδώς την ουρά του αμέσως πριν το σεισμό που ταρακούνησε προχθές την περιοχή. Ο Φήλιξ, ένα 4χρονο ζωηρό beagle, ξεκίνησε σύμφωνα με έγκυρες πηγές να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του προσπαθώντας να δαγκώσει την ουρά του ακριβώς στις 4:23 μ.μ., ενώ η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησε δευτερόλεπτα αργότερα.

«Ήταν σαν να ήξερε ότι ο σεισμός έρχεται», μαρτυρά στην κάμερα αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου η ιδιοκτήτρια του συμπαθούς κυνηγόσκυλου, Μαίρη-Ανν Τόμπσον. «Ο Φήλιξ άρχισε απροειδοποίητα να κυνηγά την ουρά του, με φοβερή μανία, σαν να τρελάθηκε. Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα μεγάλη σημασία, απλά παραξενεύτηκα. Ο σεισμός όμως που ήρθε αμέσως μετά έδωσε την εξήγηση για όλα», συνεχίζει η κα Τόμπσον, η οποία δηλώνει περήφανη για τον τετράποδο φίλο της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι στο σπίτι είναι εντυπωσιασμένοι αν και λίγο μπερδεμένοι, ενώ η 35χρονη Μαίρη Ανν έχει ήδη ενημερώσει όλους τους γνωστούς και φίλους της για το συμβάν. Σύμφωνα με μαρτυρίες μάλιστα, η πλειονότητα εξ αυτών δηλώνει πως «είναι φοβερό» και εκφράζει την άποψη ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος πρόβλεψης αλλά και προφύλαξης από τους σεισμούς, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό επισημαίνει πως έχει ακούσει για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.

Η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτούς που υποστηρίζουν πως τα σκυλιά, όπως και άλλα ζώα, μπορούν με μεγάλη επιτυχία να προβλέπουν σεισμούς και άλλα φυσικά φαινόμενα. Επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα εξηγούν πως οι σκύλοι αισθάνονται τις ανεπαίσθητες δονήσεις που προηγούνται των σεισμών και κατά συνέπεια αρχίζουν να συμπεριφέρονται περίεργα, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί μεταξύ άλλων με γάτες που κρεμιούνται από κουρτίνες και άλογα που βουτούν σε ποτάμια.

Αμερικανικά δίκτυα μεταδίδουν πως η κα Τόμπσον έχει δεκτεί κρούσεις από ειδικούς στη μελέτη της συμπεριφοράς ζώων πριν από φυσικές καταστροφές, για να τους παραχωρήσει προσωρινά τον Φήλιξ ώστε αυτός να βοηθήσει στις έρευνες, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή τη στιγμή η ιδιοκτήτρια του χαρισματικού beagle δεν έχει αποφασίσει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.