Αφρικανικά πόνι
Mainly clear
21°C
 

CD κάτω από τα πλοία του θα βάλει ο Πάνος Λασκαρίδης για να διώχνει τους δύτες

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση ότι πλοίο που ανήκει στην εταιρεία του γνωστού εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη πιάστηκε με κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ στη Βενετία.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, στο πλοίο Atlas, με σημαία Λιβερίας εντοπίστηκαν 850 κιλά κοκαΐνης μέσα σε 570 συσκευασίες κρυμμένες στους αγωγούς εξαερισμού.

Η Laskaridis Shipping σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι το «ύποπτο λαθρεμπόριο» εντοπίστηκε «στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου» και ότι το σημείο «δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες».

Μάλιστα, για να αποφύγει ανάλογα περιστατικά και στο μέλλον, ο εφοπλιστής αποφάσισε να εξοπλίσει τα ύφαλα των πλοίων του με ειδικά σχεδιασμένα CD, τα οποία και θα εμποδίζουν τους δύτες να τα προσεγγίζουν.

Συγκεκριμένα, οι αντανακλάσεις του φωτός θα δυσκολεύουν τους δύτες να προσανατολιστούν κάτω από το νερό, ενώ ο σχηματισμός τους θα τους παγιδεύει, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα περιστέρια στα μπαλκόνια.

«Η κατάσταση με τους δύτες έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παλιά απλά λέρωναν και τα έκαναν όλα άνω-κάτω. Τους αφήναμε λίγη τροφή και έφευγαν. Πλέον όμως δεν έχουν τον θεό τους, μέχρι και κοκαΐνη πάνε και αφήνουν. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα μέτρα μας», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.