Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Επενδύσεις στη σελήνη από τον Ανδρέα Βγενόπουλο

Στην παρθένο αγορά που αποτελεί η σελήνη στρέφεται για επενδύσεις ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της Marfin Investment Group βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη NASA προκειμένου να αγοράσει εκτάσεις στο δορυφόρο του πλανήτη μας, πραγματοποιώντας επενδύσεις σε ακίνητα και καταναλωτικές αγορές.

Συγκεκριμένα, η MIG ενδιαφέρεται να αγοράσει οικόπεδα στη σελήνη με σκοπό την κατασκευή οικισμών, αποτελούμενων από πολυτελείς εξοχικές κατοικίες με θέα τους μεγάλους ωκεανούς της Γης, το μεγάλο ύφαλο στα ανοιχτά της Αυστραλίας και το Σινικό Τείχος.

Οι κατοικίες θα πλαισιώνονται από μικρές επί τόπους αγορές, με καταστήματα που θα παρέχουν στους κατοίκους όλες τις ανέσεις. Οι τοπικές αυτές αγορές θα περιλαμβάνουν εστιατόρια και μίνι μάρκετ, υπηρεσίες που στο σύνολό τους θα παρέχονται στους ενοίκους από εταιρείες υπό τη σκέπη του ομίλου MIG, όπως οι Vivartia, Olympic Catering, Goody’s, Chipita, Μπαρμπα-Στάθης κ.ά.. Επιπλέον, για την περίλθαλψη των κατοικούντων στη σελήνη, θα μεριμνήσει ο όμιλος Υγεία, με την κατασκευή νοσηλευτικών μονάδων.

Η κάθετη ολοκλήρωση του επενδυτικού εγχειρήματος του κου Βγενόπουλου θα ολοκληρωθεί με την παραγγελία από την Olympic Air διαστημικών λεωφορείων, για την μεταφορά των ενοίκων που δεν διαθέτουν ανάλογα οχήματα προς τα εξοχικά τους καταλύματα. Η Olympic Air πρόκειται να παραλάβει επτά αεροσκάφη ικανά να εξυπηρετούν το κοινό στις μετακινήσεις του, πραγματοποιώντας τακτικά δρομολόγια μεταξύ Γης και σελήνης.

Για την κατασκευή των κατοικιών η MIG έχει επικοινωνήσει με τον γνωστό αρχιτέκτονα Μπάμπη Βωβό, το γραφείο του οποίου θα αναλάβει, εκτός απροόπτου, την ανέγερσή τους. Η επιλογή αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού ο Ανδρέας Βγενόπουλος στοχεύει να εκμεταλλευτεί τις γυάλινες κατασκευές του γνωστού αρχιτέκτονα σε μία προσπάθεια να ρίξει κυριολεκτικά φως στο σκοτεινό μέρος της σελήνης, με προοπτική περαιτέρω εμπορικής ανάπτυξης.

Οι κατοικίες θα είναι διαθέσιμες από την MIG Real Estate, το κτηματομεσιτικό γραφείο του ομίλου και η τιμή τους αναμένεται ανακοινωθεί μετά την επίτευξη της τελικής συμφωνίας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.