Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Στην κυβέρνηση των Φιλιππίνων πωλήθηκε η γραμμή 653 Ψυχικό - Πανόρμου

Ολοκληρώθηκε και επισήμως σήμερα το πρωί η μεταβίβαση της λεωφορειακής γραμμής 653 Ψυχικό - Πανόρμου στην κυβέρνηση των Φιλιππίνων, στα πλαίσια εκδήλωσης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του υπουργείου Μεταφορών.

Οι υπογραφές στο συμβόλαιο παραχώρησης μπήκαν μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και μελών της φιλιππινεζικής αντιπροσωπείας της κυβέρνησης Ντουτέρτε μετά από μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων, με το τελικό αντίτιμο να ανέρχεται στις 150 χιλιάδες ευρώ για εκμετάλλευση πέντε ετών.

«Πρόκειται για μια κίνηση που σχεδιάζαμε χρόνια, γνωρίζαμε πως η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών του 653 είναι πολίτες της χώρας μας που ζουν στην Ελλάδα και εργάζονται στο Παλαιό Ψυχικό, οπότε θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό για αυτούς» δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρέσβης των Φιλιππίνων, Frank Cimafranca, ο οποίος χρησιμοποιεί καθημερινά το 653 για να πηγαινοέρχεται στην πρεσβεία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα οχήματα της γραμμής θα αντικατασταθούν άμεσα από νέα, υπερσύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία, φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ τα δρομολόγια θα πυκνώσουν, με το 653 να περνά πλέον κάθε 5 λεπτά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μάλιστα, σε περίπτωση καθυστέρησης άνω των τριών λεπτών, το αντίτιμο του εισιτηρίου θα επιστρέφεται στους επιβάτες.

Από την πλευρά του, ο Χ. Σπίρτζης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμφωνία που φέρνει χρήματα στα ταμεία του ΟΑΣΑ και τόνισε το γεγονός πως η γραμμή δεν ιδιωτικοποιείται αλλά παραμένει σε δημόσια χέρια. Τέλος, ο υπουργός επαίνεσε τον πρόεδρο των Φιλιππίνων για το σπουδαίο έργο που προσφέρει στο λαό του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.