Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Σε στίβο θα μετατραπεί το Παλαιό Ψυχικό

Την αναδιαμόρφωση του ιστορικού προαστίου του Παλαιού Ψυχικού σε στίβο με περίμετρο 8,8 χιλιομέτρων ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στη βαλβίδα ρίψης της σφαίρας, κοντά στη δεύτερη πλατεία.

Όπως εξήγησε, τα οκτώ κουλουάρ του στίβου θα περικλείουν ολόκληρη την κηπούπολη του Ψυχικού, από τους πρόποδες των Τουρκοβουνίων μέχρι την λεωφόρο Κηφισίας, ένα μέρος της οποίας μάλιστα θα πλημμυρίσει ώστε να μετατραπεί σε λίμνη για το στιπλ. Φυσικά σε όλο το μήκος των διαδρόμων θα τοποθετηθούν εμπόδια, που οι αγωνιζόμενοι δρομείς θα πρέπει να υπερπηδήσουν.

Αλλά και τα υπόλοιπα αγωνίσματα θα έχουν την τιμητική τους. Το σκάμμα του μήκους και του τριπλούν θα κατασκευαστεί εκεί που σήμερα βρίσκεται το Αρσάκειο εκπαιδευτήριο, το ύψος θα διεξάγεται στη ρωσική πρεσβεία και το επί κοντώ στη γέφυρα της λεωφόρου Κατεχάκη.

Στο άκουσμα της είδησης, οι κάτοικοι της κοινότητας, η πλειονότητα των οποίων εκείνη την ώρα είχαν βγει για τρέξιμο, ξέσπασαν αυθόρμητα σε πανηγυρισμούς και τυλίχθηκαν με σημαίες που μοίραζαν οι πρεσβείες της περιοχής.

Ωστόσο δυστυχώς οι εορτασμοί προκάλεσαν και ορισμένες κρίσεις πανικού σε οικιακές βοηθούς με καταγωγή κυρίως από την Νοτιοανατολική Ασία αλλά και από την Ανατολική Ευρώπη, που δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει και φοβήθηκαν για τα χειρότερα.

Στον αντίποδα, λάβρος κατά του δήμου ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος εξέδωσε διάταγμα απαγορεύοντας σε όλα τα μέλη του συνδικάτου να εισέρχονται στο Παλαιό Ψυχικό, ακόμα κι αν πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.