Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
20°C
 

City μέσω Πανελληνίων

Μια έξτρα επιλογή-έκπληξη θα έχουν πλέον οι τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου όταν θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους. Πρόκειται για το City University of London, ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, του οποίου τα τμήματα θα μπορούν να δηλώσουν και να εισαχθούν σε αυτά απευθείας μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Το λονδρέζικο Πανεπιστήμιο, το οποίο εδρεύει στο Angel, είναι γνωστό για τις καλές σχέσεις που έχει με τη χώρα μας καθώς σε αυτό διδάσκουν Έλληνες καθηγητές ενώ το 73% των φοιτητών του προέρχεται από την πατρίδα μας. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησαν και μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν από την Ελλάδα. Από την ακαδημαική χρονιά 2013-2014 λοιπόν, οι μαθητές της τρίτης Λυκείου θα μπορούν απλά να δηλώσουν το τμήμα που τους ενδιαφέρει στο μηχανογραφικό τους καθώς το 10% των θέσεων του City θα καλύπτεται με αυτόν τον τρόπο.

Οι φοιτητές που θα εισέρχονται στο City μέσω Πανελληνίων δε θα πληρώνουν δίδακτρα και θα διαμένουν δωρεάν στις εστίες που παρέχει το Πανεπιστήμιο, ενώ ενδεικτική των ισχυρών δεσμών που δένουν το ιστορικό Πανεπιστήμιο με την χώρα μας είναι η σκέψη στις ορκωμοσίες οι πτυχιούχοι να μην ορκίζονται φορώντας την παραδοσιακή τήβεννο, αλλά με φουστανέλα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.