Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
20°C
 

Εναλλακτικό σχέδιο «Αθηνά» σε περίπτωση ολικής κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σε κατάσταση αναμονής για περισσότερες από δύο ώρες βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας μαθητές στα Λύκεια της χώρας, όταν «έπεσε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), κατά την προγραμματισμένη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Οι μαθητές κλήθηκαν να περιμένουν στις σχολικές αίθουσες για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε, με την αναστάτωση να επιτείνει την αγωνία τους, λίγες μόλις ημέρες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το παραπάνω ζήτημα έσπευσε να καυτηριάσει ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παρουσίασε το εναλλακτικό σχέδιο «Αθηνά» το οποίο προβλέπει την καταγραφή των θεμάτων σε παπύρους, σε περίπτωση νέας, ολικής κατάρρευσης της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων.

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι καμία τράπεζα δεν είναι άξια εμπιστοσύνης και καλό θα είναι να έχουμε πάντα plan b. Ελπίζω να μη με λοιδορήσουν ξανά για πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.