Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Στην ύλη των Μαθηματικών Κατεύθυνσης θα προστεθεί ο τρόπος ανακοίνωσης των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Πρεμιέρα έκανε η νέα επιδημιολογική αποτύπωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού, με απόλυτη αλλαγή στον τρόπο καταγραφής. Στη νέα έκθεση, τα κρούσματα και οι θάνατοι δεν καταγράφονται ως απόλυτα νούμερα παρά μόνο στο σύνολό τους από την αρχή της πανδημίας, εμπεριέχοντας πλέον και τις επαναλοιμώξεις.

Έτσι για την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα κοροναϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν στο 17% των λοιμώξεων. Ο δε συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 4.058.998 εκ των οποίων το 51.6% είναι γυναίκες.

Ο μέσος όρος εισαγωγών ασθενών λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία, το 7ημερο ήταν 327 ασθενείς (αυξημένοι κατά 16%σε σχέση με μια εβδομάδα πριν), ενώ ο μέσος όρος εξιτηρίων ανέρχεται σε 239 ασθενείς (19% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109 (67.0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 94.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μάλιστα, η χθεσινή ανακοίνωση των κρουσμάτων έκρυβε και μία σημαντική είδηση, αφού η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποκάλυψε ότι οι νέες αυτές εκθέσεις του ΕΟΔΥ θα προστεθούν στην εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών Κατεύθυνσης από τη νέα σχολική χρονιά, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Αν τα παιδιά καταφέρουν να βγάλουν συμπεράσματα και να αποτυπώσουν τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων μέσα από τα στοιχεία που τους δίνονται, τότε θα αποφοιτήσουν έτοιμοι επιστήμονες», σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.