Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
20°C
 

Την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο ύψωσε ο Τάσος Δούσης στη βίλα της Gigi Hadid στη Μύκονο

Ένα φάντασμα πλανιέται από το πρωί πάνω από τη Μύκονο, μετά την απροσδόκητη όσο και αναμενόμενη πράξη του - γνωστού από τις ταξιδιωτικές εκπομπές στην τηλεόραση - Τάσου Δούση να καταλάβει το θερινό ανάκτορο της Gigi Hadid στο νησί και να υψώσει εκεί την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, η οποία ανεμίζει μέχρι και αυτή την ώρα πάνω από τον Άγιο Σώστη.

Ο ίδιος ο Τάσος Δούσης, βρίσκεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στην ταράτσα της βίλας, από όπου ανεβάζει στόρι στο Instagram και διακηρύττει το μανιφέστο του με ποστ και σχόλια σε μεγάλες τουριστικές πλατφόρμες του εξωτερικού.

«Η παρασιτική μαφιόζικη μεγαλοαστική τάξη καταστρέφει τα νησιά μας και απομυζεί τους εργαζόμενους και τους φυσικούς πόρους, φυσικά με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους και των ολιγοπωλίων του διεθνούς τουρισμού», έγραψε χαρακτηριστικά σε σχόλιο στο Trip Advisor, το οποίο συνοδευόταν από βαθμολογία 1 αστεριού για κρεπερί στο Καλό Λιβάδι που χρεώνει 9 ευρώ την κρέπα με τυρί, ντομάτα και ουγγαρέζα.

Αλλά και σε φόρουμ Σουηδών συνταξιούχων που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τις Μικρές Κυκλάδες, ο Τάσος Δούσης «ανέβασε» πριν λίγα λεπτά μακροσκελές κείμενο που μιλά για τις συνέπειες της τουριστικής αλλοτρίωσης στο εποικοδόμημα των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες χάνουν τον τοπικό χαρακτήρα τους και γίνονται απρόσιτες για διακοπές από τους ντόπιους, ρίχνοντας έτσι κι άλλο νερό στον μύλο της εκμετάλλευσης.

«Υπάρχει πρόβλημα, ο εχθρός είναι μπροστά μας. Αν είμαστε ενωμένοι, Έλληνες και τουρίστες μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, είναι στο χέρι μας να σπάσουμε τις αλυσίδες», καταλήγει.

Η ίδια η Gigi Hadid δεν ήταν δυστυχώς διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο, μιας και σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι αβέβαιο ότι θυμάται πως έχει στην κατοχή της τη συγκεκριμένη βίλα. Ταυτόχρονα, η βίλα είναι αρκετά αποκομμένη από τα γύρω σπίτια οπότε ο κ. Δούσης δεν ενοχλεί τους γείτονες, πράγμα που καθιστά εξαιρετικά απίθανη την παρέμβαση των αρχών.

Μείνετε συντονισμένοι για οποιοδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.