Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
19°C
 

Καπνό αντί για τσιγάρα ξεκίνησε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για οικονομία

Σε πρωτοφανή κρίση βρίσκεται το Facebook και ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ μετά το προχθεσινό παγκόσμιο «μπλακ άουτ» των ιστοσελίδων του ομίλου, που διήρκεσε περίπου 7 ώρες και προκάλεσε πτώση της μετοχής κατά 4,9%.

Ο ισχυρός άνδρας του Facebook έχασε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια ημέρα και πλέον έχει αρχίσει να «κόβει» από όπου μπορεί ώστε να αντεπεξέλθει. Έτσι, άφησε στην άκρη το πακέτο των τσιγάρων και αγόρασε για πρώτη φορά καπνό για στριφτό, που είναι πιο οικονομικός.

Το γεγονός έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, όταν ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση με το Bloomberg ο κ. Ζούκερμπεργκ έβγαλε από την τσέπη του μια υφασμάτινη θήκη με καπνό, χαρτάκια και φιλτράκια και άρχισε να στρίβει το τσιγάρο του. Προς το παρόν ο αμερικανός επιχειρηματίας χρησιμοποιεί ειδική συσκευή για το στρίψιμο, ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος πως σύντομα θα εξοικειωθεί και δεν θα την χρειάζεται πια.

Όπως είναι φυσικό, η είδηση έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου, με όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να την μεταδίδουν και πολλούς διασήμους να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Μεταξύ των Ελλήνων που απέστειλαν μηνύματα προς τον μεγαλομέτοχο του κοινωνικού δικτύου ήταν και οι Γιάννης Χαρούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με τον τελευταίο μάλιστα να προσφέρεται να του μάθει πώς να οδηγεί με τη μύτη όταν στρίβει τσιγάρο.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και ελπίζει να αποσπάσει κάποιες δηλώσεις από τον ίδιο τον κ. Ζούκερμπεργκ, όταν αυτός καταφέρει να πληρώσει το κινητό του και του το ξανασυνδέσουν.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.