Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Έλληνες ταξιτζήδες προσλαμβάνει η Βρετανία για να λύσει τα προβλήματα στη διανομή καυσίμων

Μετά τους Αλβανούς οδηγούς που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν δωρεάν, η βρετανική κυβέρνηση αναγκάζεται να επιστρατεύσει και Έλληνες οδηγούς ταξί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη διανομή καυσίμων λόγω έλλειψης οδηγών νταλίκας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό κομμάτι της κοινότητας των Ελλήνων ταξιτζήδων μέσω σχετικών αγγελιών σε ελληνικές και βρετανικές εφημερίδες, όπως οι Financial Times. Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε σχετικά στο «Κουλούρι»: «Επισκέπτομαι συχνά τη χώρα σας για διακοπές κι έχω προσωπική εμπειρία από τις ικανότητες των Ελλήνων taxi drivers. Θεωρώ ότι οδηγοί που καταφέρνουν να πάρουν πέντε διαφορετικούς πελάτες σε μία διαδρομή από το Σύνταγμα μέχρι την Ακρόπολη δεν θα έχουν πρόβλημα να παραδώσουν λίγο πετρέλαιο από το Λονδίνο στο Χάρφορντσιρ».

Ήδη περίπου 150 Έλληνες οδηγοί ταξί έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία, κυρίως στις μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ. Σχολιάζοντας το κύμα φυγής από τη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε στο «Κουλούρι»: «Δυστυχώς το φαινόμενο του brain drain χτυπάει και τον κλάδο μας. Τα καλύτερα τιμόνια μας παίρνουν οι Εγγλέζοι. Αλλά καλά να πάθουμε, ίσως έτσι να εκτιμήσουν οι Έλληνες τι χάνουν».

Το «Κουλούρι» κατάφερε να συνομιλήσει και με έναν οδηγό ταξί ο οποίος ετοιμάζεται να μεταναστεύσει στη Μεγάλη Βρετανία από τα μέσα Οκτωβρίου. Ο έμπειρος οδηγός, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε: «Γυρνάω στο πολυαγαπημένο μου Λονδίνο μετά από κοντά 30 χρόνια όπου έκανα διδακτορικό στην πυρηνική φυσική στο Imperial College. Θα έχουμε πολλά να πούμε με τους Βρετανούς συναδέλφους για τα ποζιτρόνια και τα εμβόλια».

Ωστόσο, η διαφορά στην κουλτούρα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι εμφανής, όπως δήλωσε Έλληνας ταξιτζής που ήδη δουλεύει ως διανομέας καυσίμων στη Γηραιά Αλβιώνα. «Άμα έχεις κάνει Παγκράτι - Κυψέλη σε 3 ώρες τι να σου πει μια μικρή ουρίτσα στο βενζινάδικο της BP στο Λούτον. Αλλά αυτοί οι Εγγλέζοι δεν στρίβουν ρε παιδί μου, τις προάλλες μούντζωσα έναν κοκκινολαίμη βενζινά και νόμιζε ότι του έκανα σήμα να βάλει 5 λίτρα αμόλυβδη. Γι’αυτό έχουν 60 χρόνια να σηκώσουν κούπα».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.