Τζιτζίκια
Mostly sunny
29°C
 

Προειδοποίηση ειδικών: 5 βαθμούς θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στον πλανήτη με κάθε πρόκριση της εθνικής Αγγλίας

Κύμα καύσωνα πλήττει τις τελευταίες ημέρες ολόκληρο τον πλανήτη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνάνε τους 40 βαθμούς, κάτι που έχει γίνει αισθητό και στη χώρα μας.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κατηγορήσουν την κλιματική αλλαγή για τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, φαίνεται όμως πως η αλήθεια είναι διαφορετική. Μιλώντας στο «Κουλούρι», ο διακεκριμένος μετεωρολόγος, Ντίνος Όφερμαρς, του Πανεπιστημίου της Ταγκανίκα, έδωσε μια διαφορετική πτυχή σε όσα βιώνουμε.

«Η κλιματική αλλαγή δεν ευθύνεται καθόλου. Κάναμε έρευνες με τους συναδέλφους μου και διαπιστώσαμε πως κάθε φορά που η εθνική Αγγλίας προκρίνεται στην επόμενη φάση του Euro, η θερμοκρασία στον πλανήτη ανεβαίνει κατά τουλάχιστον 5 βαθμούς Κελσίου, καθώς η ανεξήγητη αυτή δραστηριότητα ταράζει την παγκόσμια ισορροπία», σχολίασε ο επιστήμονας, για να συμπληρώσει:

«Αν οι Άγγλοι κατακτήσουν το τρόπαιο, ίσως δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 60 βαθμούς. Ελπίζουμε να επιβεβαιώσουν κάποια στιγμή τη ροπή τους στην αποτυχία, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, πριν να είναι αργά».

Μείνετε συντονισμένοι στο «Κουλούρι» για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.