Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Tο νησάκι των Ιωαννίνων αγόρασε κατά λάθος ο εμίρης του Κατάρ

emirisΚατάπληξη και απορίες προκάλεσε στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων αλλά ακόμα περισσότερο στην μικρή κοινότητα του νησιού της λίμνης, η είδηση πως μέσα στα νησιά που αγόρασε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ βρίσκεται και αυτό της λίμνης των Ιωαννίνων.

Το γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά είναι πώς το νησί της λίμνης Παμβώτιδας κατέληξε προς πώληση. Οι εξηγήσεις του Υπουργείου Υποδομών φαίνεται να ρίχνουν λίγο φως στην υπόθεση, αλλά δεν μετριάζουν το λάθος των αξιωματούχων του. «Είχαμε συμφωνήσει με την Τρόικα πως εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός, δεμένος με βαθιές ρίζες χιλιάδων χρόνων στο πατρογονικό μας έδαφος, και δεν θέλουμε να πουλήσουμε τα νησιά μας - τουλάχιστον όχι τα μεγάλα. Για τα μικρά είπαμε OK. Βάλαμε όλα τα νησιά με μικρή έκταση σε μια λίστα, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού της Παμβώτιδας και το δώσαμε στους επενδυτές. Δεν γνωρίζαμε πως έχουμε νησιά και σε λίμνες και γι’ αυτό εκ παραδρομής πουλήσαμε και αυτό των Ιωαννίνων. Η Κυβέρνηση είχε κάνει μάλιστα και μια εβδομαδιαία προσφορά, με την αγορά 5 νησιών το 1 δώρο, την οποία και εκμεταλλεύτηκε ο Εμίρης, ο οποίος αφού αγόρασε 6 στο Ιόνιο διάλεξε και το πανέμορφο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων.»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εμίρη, μιλώντας στο «Κουλούρι» επιβεβαίωσε εν μέρει το ρεπορτάζ: «Και εμείς δεν γνωρίζαμε πως βρίσκεται σε λίμνη, το ανακαλύψαμε όταν προσπαθήσαμε να φτάσουμε στο νησί από το Ιόνιο όπου βρισκόμασταν με την βασιλική θαλαμηγό. Το GPS μας έλεγε που να πάμε, αλλά συναντούσαμε παντού στεριά. Μέχρι τις Δαλματικές ακτές της Κροατίας φτάσαμε, προσπαθώντας να κάνουμε τον γύρο, για να καταλάβουμε πως αυτό το νησί δεν είναι στο πέλαγος.»

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως είναι το μόνο νησί με κατοίκους που αγόρασε ο Εμίρης και φήμες λένε πως η Κυβέρνηση του έκανε δώρο και τους κατοίκους του νησιού, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την γενναιοδωρία της βασιλικής οικογένειας σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που περνά η χώρα μας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.