Αφρικανικά πόνι
Clear sky
28°C
 

Ισραήλ: Μόνο ΡΙΚ πιάνει η τηλεόραση όσων κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου

Μία τέταρτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ενισχύει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη δόση, ωστόσο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους τηλεοπτικούς δέκτες του σπιτιού, σύμφωνα με εκτενή μελέτη που διενεργήθηκε στο Ισραήλ.

Πρόκειται για κλινική μελέτη του ισραηλινού Ιατρικού Κέντρου Σεμπά που χορήγησε τέταρτη δόση εμβολίου σε 254 μέλη του προσωπικού. Εντός πέντε ημερών, πάνω από τους μισούς δήλωσαν πως η τηλεόρασή τους δεν πιάνει πλέον κανένα ισραηλινό αλλά ούτε και δορυφορικό ή καλωδιακό κανάλι, παρά μόνο το κυπριακό ΡΙΚ.

«Σωματικά είχα ήπια ή και καθόλου συμπτώματα από το εμβόλιο, όμως οι άνθρωποι στην τηλεόραση με την ανεξέλεγκτη τριχοφυΐα και το ένα φρύδι που μιλούν αυτή την περίεργη τραγουδιστή γλώσσα είναι πραγματικά ανυπόφοροι. Ο αριθμός των αντισωμάτων ανεβαίνει αλλά αν ήξερα τι θα συμβεί δεν θα έκανα ποτέ την τέταρτη δόση», δήλωσε η Ρεγκέρ Γιοχάι, διευθύντρια της μονάδας που συμμετείχε και η ίδια στη μελέτη.

Το Ισραήλ έχει ήδη ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα τη χορήγηση της τέταρτης δόσης στις πιο ευάλωτες ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και σε όσους δεν διαθέτουν τηλεόραση στο σπίτι. Ως εκ τούτου, η ανεπιθύμητη παρενέργεια άργησε να γίνει αντιληπτή, μιας και οι ηλικιωμένοι στην πλειονότητά τους πολίτες θεώρησαν πως τα κυπριακά είναι απλώς ένα σημάδι πως η ακοή τους χειροτερεύει.

Στη χώρα μας, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ανοίγει αύριο, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, ενώ η νέα καθημερινή σειρά του ΡΙΚ «Ήντα που εκάμνετε τζιαμέ» ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 24 του μήνα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.