Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
20°C
 

Προκαλεί η Βουλγαρία, μετονομάζεται σε Μύκονος

ΣΟΦΙΑ -- Ένα σχέδιο που αναμένεται να προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών είναι έτοιμος να θέσει σε ισχύ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, η γείτονος χώρα από τούδε και στο εξής μετονομάζεται σε Μύκονος (Mykonos). Η δε πρωτεύουσα Σόφια μετονομάζεται σε Χώρα (Chora). Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι απλό και έχει σαφή στόχο να παραπλανήσει τους τουρίστες οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο ξακουστό Ελληνικό νησί. Αμέριμνοι οι ταξιδιώτες θα κλείνουν πτήσεις με προορισμό "Chora, Mykonos" και έκπληκτοι μετά το ταξίδι τους αντί για το Αιγαίο πέλαγος και τον Ελληνικό ήλιο θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την γκρίζα και θλιβερή πρωτεύουσα της πρώην - πλέον - Βουλγαρίας.

Οι Βούλγαροι αξιωματούχοι βασίζονται στο ότι οι τουρίστες αυτοί δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να κλείσουν νέα εισιτήρια και αναγκαστικά πλέον θα περνούν τις διακοπές τους στη Chora. Φαίνεται μάλιστα πως την ιδέα την δανείστηκαν από τα γειτονικά τους Σκόπια, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις Βούλγαρου αξιωματούχου: "Τα Σκόπια εκμεταλλεύτηκαν το όνομα Μακεδονία για να φέρουν τουρίστες, στην πραγματικότητα κανείς τους δεν νοιάζεται για την αρχαιολογία. Τους χρωστάμε πολλά όμως για την έμπνευση που μας έδωσαν".

Πηγές αναφέρουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει τουριστική καμπάνια με τίτλο "Mykonoooooos" (δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός από 'o') καθώς και οτι τα διάφορα κλαμπ και μπαρ της Σόφιας θα υιοθετήσουν ονομασίες διάσημων Μυκονιάτικων στεκιών (θα γίνει διαγωνισμός για το όνομα "Super Paradise"). Πληροφορίες που θέλουν όλα τα κτήρια της πόλης να βάφονται άσπρα και τα παντζούρια τους γαλάζια δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.