Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
7°C
 

Τα δάνεια θα παραμείνουν κόκκινα, στο χρώμα των αγώνων του λαού

Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες για το θέμα των κόκκινων δανείων των τραπεζών και το νομοσχέδιο που θα φέρουμε την επόμενη βδομάδα στη Βουλή. Επειδή ο καθένας βγαίνει και λέει το μακρύ του και το κοντό του, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι.

Τα δάνεια είναι και θα παραμείνουν κόκκινα, στο χρώμα των αγώνων του ελληνικού λαού ενάντια σε δυνάστες και κατακτητές, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων που μας έφεραν ως εδώ.

Ακούω διάφορους δημοσιογράφους, αναλυτές και λοιπούς να δηλώνουν πως με τη συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζών «πρασινίζουν» τα δάνεια και άλλες τέτοιες ανοησίες. Όσο και να το θελήσουν, εμείς πρασινοφρουροί δεν γινόμαστε.

Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στέκεται πιστή στο πλευρό της λαϊκής οικογένειας και δεν πρόκειται να προδώσει τη μακρά ιστορία του λαϊκού κινήματος, όσες ενστάσεις κι αν έχουν η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μπορεί να συμφωνήσαμε να μειώσουμε τον αριθμό των κόκκινων δανείων γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, όμως το χρώμα τους θα παραμείνει απαράλλαχτο - κόκκινο, βαθύ.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.