Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
10°C
 

Άλλοι θα λέγανε ναι, άλλοι θα λέγανε όχι

Καλημέρα! Κοίτα να δεις, με αφορμή αυτό που συνέβη χθες, ανέβασε σήμερα ο Κουραφέλκυθρος ένα σκίτσο με μια γριά να κατουράει πίσω από ένα δέντρο, και επικοινώνησε ένας φίλος δημοσιογράφος Μαλαισιανός, και μου είπε πως «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξηλεύεται». Και δεν είχε και άδικο.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει ξαναγίνει αυτό! Είναι ασυνήθιστο, είναι ακραίο, τι να πω, πέφτεις από τα σύννεφα όταν βλέπεις τέτοια πράγματα να διεξάγονται στο δημόσιο φόρουμ. Νομίζω πως μετά από αυτό έχουμε μπει σε περιπέτειες. Θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες το φαινόμενο αυτό; Δεν το πιστεύω.

Μίλησα μόλις με έναν γνωστό στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο οποίος μου είπε πως το αίσθημα εκεί είναι πως δεν έχουν λογική αυτά. Πώς να το εξηγήσει κανείς αυτό; Η εξήγηση, με βάση αυτό που και ο Ουκρανικός τύπος λέει, είναι πως δεν υπάρχει εξήγηση. Ε, προφανώς!

Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι πως πιστεύουν πως, αν υπάρχει κάποιος που να επωφελείται από αυτήν εδώ την κατάσταση, δεν είναι άλλος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλοι ξέρουμε άλλωστε την ιστορία με το γεωργό που είχε μια πολύ όμορφη κόρη την όποια λιγουρευόταν ο γέρο-φεουδάρχης του. Η άλλη ανάγνωση της ιστορίας αυτής είναι πως όλα πάνε όπως θα περίμενε κανείς.

Νομίζω πως η εξήγηση είναι απλή τελικά. Εντάξει, αλλά αν θυμηθεί κανείς το 1983, όσοι το ζήσαμε τουλάχιστον, πριν από 40 χρόνια, έχει πολλά συμπεράσματα να βγάλει. Δεν ήταν καλό αλλά δεν ήτανε και κακό. Δε θα με ξάφνιαζε αν τελικά αν άλλοι θα λέγανε ναι άλλοι θα λέγανε όχι.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.