Καλό χειμώνα
Mostly sunny
28°C
 

Να παίζετε προσυμπληρωμένα δελτία του Τζόκερ

Φίλοι μου, Έλληνες! Δεν περίμενα πουτέ πως ένας λαός όπως εσείς, με τόσο πλούσια ιστορία και αγάπη για την επιστήμη θα αγαπούσε τόσο τα βιβλία μου.

Σας είμαι ευγνώμων και θέλω να σας πω πως αν δεν γεννιόμουν Βραζιλιάνος, θα ήθελα σίγουρα να γεννηθώ Έλληνας. Απολαύστε λοιπόν αποκλειστικά, με όλη μου την αγάπη, μια συμβουλή που έχω για εσάς.

Αν μπορώ να συμπυκνώσω όση σοφία έχω αποκτήσει σε αυτή τη ζωή σε μια φράση, αυτή θα ήταν «Να παίζεις προσυμπληρωμένα δελτία του Τζόκερ».

Αυτή η φράση αποτελεί το απόσταγμα των περισσότερων φράσεων που έχουν εμπνεύσει χιλιάδες αναγνώστες μου ανά τον κόσμο. Όπως είχα πει και στον Αλχημιστή, όταν θελήσεις κάτι πάρα πουλύ, το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει για να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα. Αλλά και στις Βαλκυρίες είχα πει πως το να περιμένεις είναι το πιο δύσκολο.  Θα ξεχάσω τον Τοξοβόλο που έλεγε πως αυτό που ψάχνεις εσύ, σε ψάχνει επίσης;

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, και να θυμάστε πως οι υγρές μύξες θέλουν στεγνό δάχτυλο. Μην χαλάτε σκέψη και χρόνο στο να επιλέγετε νούμερα, αφεθείτε σαν φύλλο που στροβιλίζεται από τον αέρα της ζωής. Αν διάλεγα ένα νούμερο πάντως, θα ήταν το 7.

Στο χειρόγραφο της Άκρα λέει ξεκάθαρα πως στο τέλους θα κερδίσετε. Αν δεν κερδίσατε σημαίνει ότι δεν είναι το τέλους. Σας χαιρετώ και καλά κέρδη! Τεζάου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.