Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

7 Έλληνες πολιτικοί στη λίστα με τους Top Boomers του TikTok για το 2023

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο κόσμος την ανακοίνωση των λιστών του TikTok με τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς ανά κατηγορία και δημογραφική ομάδα, η οποία έγινε τη Δευτέρα που μας πέρασε στην Γκουανζού της Κίνας.

Το παράξενο - και ελληνικού ενδιαφέροντος ταυτόχρονα - ήταν το γεγονός πως στην εκατοντάδα με τους πιο δημοφιλείς μπούμερ του κόσμου, βρίσκονται 7 Έλληνες άνδρες πολιτικοί.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρέθηκαν Αμερικανίδες που φτιάχνουν βίντεο για κατασκευές και συνταγές μαγειρικής. Δεν ήταν έκπληξη πως εκεί βρισκόταν και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ. Η έκπληξη ήταν στην πρώτη δεκάδα να φιγουράρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πάνω από 100.000 followers αυτή τη στιγμή και πάνω από 750.000 likes, ενώ δεν ακολουθεί κανέναν.

Η λίστα συμπληρώθηκε και από του άλλους δημοφιλείς Έλληνες μπούμερ πολιτικούς με την ακόλουθη σειρά:

Κώστας Σκανδαλίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Σκουρλέτης, Γιάνης Βαρουφάκης, Νίκος Ανδρουλάκης

Σημειώνουμε πως η κατάταξη στη λίστα προέρχεται από τον πολλαπλασιασμό της δημοφιλίας ενός λογαριασμού με το «πόσο μπούμερ» είναι ο πρωταγωνιστής. Έτσι έχουμε για παράδειγμα τον Κώστα Σκανδαλίδη στη δεύτερη θέση, με τον πολύ δημοφιλέστερο Νίκο Ανδρουλάκη παρακάτω.

Φέτος η καθιερωμένη ετήσια ανακοίνωση για την ανάδειξη των πιο δημοφιλών λογαριασμών συνέπεσε με το τακτικό συνέδριο Ελλήνων πολιτικών - φίλων ψαρέματος, που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη με φυσική παρουσία, μετά από το αναγκαστικό διάλειμμα online διοργάνωσης που είχε προηγηθεί λόγω της πανδημίας Covid τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Λόγω αυτού, το τελευταίο βίντεο που ανέβασε ο Νίκος Ανδρουλάκης περιείχε, λογοπαίγνιο, αυτοσαρκασμό για τον παραλληλισμό ψαρέματος ψήφων με το ψάρεμα με πετονιά, αλλά και collab με την Ελίζα Βόζεμπεργκ γεγονότα που τον έκαναν αμέσως πιο συμπαθητικό και προσβάσιμο.

Αν και μπούμερς και οι δυο, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα λογαριασμό στο TikTok.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.