Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Σε γλάστρες κήπου καμουφλάρονται οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας

Μια νέα τακτική προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί από τους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα σε θέσεις με ελεγχόμενη στάθμευση έχουν υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες οι δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι καμουφλάρονται για να μοιάζουν με γλάστρες κήπου και στέκονται ακίνητοι σε παρτέρια ή δίπλα σε ζαρντινιέρες.

Σύμφωνα με στελέχη του δήμου, η πρακτική εφαρμόζεται πιλοτικά από τις αρχές Ιουνίου και η απόδοση της θα αξιολογηθεί μετά από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο τα πρώτα σημάδια είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, μιας και τις πρώτες ημέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση έως και 300% στο ύψος των βεβαιωμένων παραβάσεων για αντικανονικό παρκάρισμα σε θέσεις κατοίκων ή επί πληρωμή.

«Μέχρι τώρα πολύς κόσμος είτε ήξερε τι ώρα περνάμε είτε μας έβλεπε στον δρόμο και κουνούσε το αυτοκίνητο του, το ξέραμε κι εμείς οι ίδιοι, βλέπαμε τι γίνεται. Ούτε τα χακί ρούχα και τα καπέλα βοηθούσαν, ίσως να ήταν καλά για καμουφλάζ στο δάσος αλλά στο κέντρο της Αθήνας δεν πρόσφεραν καλή κάλυψη. Τώρα όμως το καμουφλάζ έχει βελτιωθεί ριζικά, είμαι εδώ 3,5 ώρες και δεν με έχει πάρει χαμπάρι κανένας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Κουλούρι» δημοτικός αστυνομικός που παριστάνει τη γλάστρα με πικροδάφνη σε παρτέρι πίσω από την πλατεία Ουρουγουάης στα Ιλίσια.

Στο πιλοτικό σχέδιο συμμετέχουν μέχρι στιγμής γύρω στους 120 άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, που μεταμορφώνονται σε γλάστρες με διάφορα είδη δέντρων και δενδρυλλίων, από πλατύφυλλους θάμνους και αρωματικές πόες, μέχρι τζακαράντες και μικρά κυπαρρίσια. Ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να μεταμφιεστεί σε ευκάλυπτο.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα ενημερώνει αμέσως όποτε εντοπίζει αστυνομικό καμουφλαρισμένο σε γλάστρα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.