Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
20°C
 

Ένας αδέσποτος γάτος και όχι ο Ανδρέας Παπανδρέου Τζούνιορ στη θέση του CEO του Εθνικού Κήπου

Σε επίσκεψη διάψευση της είδησης για διορισμό του γιου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Εθνικού Κήπου προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, διευκρινίζοντας πως είναι απλό άμισθο μέλος στο ΔΣ.

Αντ' αυτού, όπως έγινε γνωστό τη θέση του CEO κατέλαβε ο Βλάσσης, αδέσποτος γάτος με γονίδια Περσίας που συχνάζει εδώ και χρόνια στα παγκάκια του Εθνικού Κήπου και χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από όλους τους επισκέπτες, θαμώνες και μόνιμους κατοίκους του Κήπου, είτε αυτοί είναι άνθρωποι είτε άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ελλείψει άλλου μεγαλύτερου αιλουροειδούς πρόκειται για τον de facto βασιλιά του Κήπου οπότε και η θέση του CEO έρχεται ως φυσική αναγνώριση συνοδευόμενη φυσικά από αυξημένες ευθύνες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο διορισμός του μαζί με τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Βλάσσης έχει ήδη αναλάβει από τις αρχές της εβδομάδας τα νέα του καθήκοντα. Ανάμεσα στις πρώτες του κινήσεις ήταν να σκίσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης με τα δοντάκια του, ενώ τρίφτηκε και σε όλα τα έπιπλα του γραφείου και άπλωσε το χώμα της τουαλέτας του παντού.

Πέραν του Βλάσση και του Ανδρέα Παπανδρέου Τζούνιορ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από μία πάπια, δύο χήνες, μία χελώνα, δύο κουνέλια, έναν σκίουρο και ένα γιγάντιο αφρικανικό σαλιγκάρι. Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη, ο Βλάσσης τους συνεχάρη όλους και τους ευχήθηκε καλή αρχή, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως όλοι, ακόμα και τα απλά μέλη, θα κριθούν αυστηρά για το έργο τους.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφεύγει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις, ωστόσο στο φιλικό του περιβάλλον δηλώνει έτοιμος για τον νέο του ρόλο και ανυπομονεί να εργαστεί υπό τις οδηγίες του γάτου CEO από τον οποίο έχει να μάθει πολλά.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.