Ιουλιανά
Clear sky
35°C
 

Η διαφθορά δεν έχει όρια: νέο θύμα της ο Ιστορικός του μέλλοντος

Σάλος έχει προκληθεί μετά την απόφαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για έκτακτη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με σκοπό να διευρευνήσει εάν και κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες για χειραγώγηση του ιστορικού του μέλλοντος.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες πως για λόγους σκοπιμότητας και για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το άλλοτε κραταιό ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν κατά το παρελθόν επηρεάσει πολλάκις τον ιστορικό του μέλλοντος με στόχο αυτός να καθυστερήσει την καταγραφή πολλών γεγονότων στα κιτάπια της ιστορίας. Υπάρχουν μάλιστα υπόνοιες ότι έχουν προσπαθήσει ακόμα και να αλλοιώσουν προς όφελός τους την ιστορική αλήθεια στην καταγραφή κομβικών γεγονότων για την ιστορία του τόπου.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης έχει κινητοποιήσει ακόμη και τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες πιέζουν με τη σειρά τους την επιτροπή να διαλευκάνει το συντομότερο δυνατόν την υπόθεση προκειμένου να αποδειχθεί αν προκύπτουν κακουργηματικές πράξεις για τους υπευθύνους. Σημαντικό ρόλο στις έρευνες έχει αναλάβει και η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν ύποπτα μεταχρονολογημένα τραπεζικά εμβάσματα που ενδέχεται να παρατηρηθούν στο εγγύς μέλλον. Σε περίπτωση που προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία τότε όλοι οι υπεύθυνοι θα διωχθούν ποινικά και κατόπιν θα επιχειρηθεί να επανέλθει ο κανονικός ρους της ιστορίας.

Ο ίδιος ο Ιστορικός του μέλλοντος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε υποθέσεις αλλοίωσης της ιστορίας και δηλώνει κατηγορηματικά ότι "η ιστορία γράφεται μόνη της και εγώ απλά την καταγράφω". Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τον καλέσει να καταθέσει ενώπιον της εφ'όσον αυτό κριθεί απαραίτητο, καθώς είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να μας διαφωτίσει για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι υποψίες και αποδειχθεί ότι ο ιστορικός του μέλλοντος είναι διαβλητός τότε θα κλονιστεί συθέμελα ολόκληρη η ιστορία της χώρας και φυσικά το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια ακόμα μελανή σελίδα για την σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία. Για λόγους αξιοπιστίας, μέχρι να βγει το πόρισμα της επιτροπής, απαγορεύτηκε σε όλους να επικαλούνται τον Ιστορικό του μέλλοντος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.