Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

"Ρακένδυτοι" στο εξωτερικό οι Έλληνες αξιωματούχοι

Ένα πρωτοποριακό τέχνασμα σκαρφίστηκε η Ελληνική Κυβέρνηση με στόχο να αλλάξει την δυσμενή εικόνα που έχει αποκτήσει απέναντι στους εταίρους μας. Το ρηξικέλευθο σχέδιο προβλέπει από τούδε και στο εξής όλοι οι Έλληνες αξιωματούχοι, όταν βρίσκονται εκτός της χώρας μας για οποιοδήποτε λόγο, να φορούν σακάκια με μπαλώματα και λερωμένα ή ακόμη και σκισμένα παπούτσια. Ειδικότερα, τα σακάκια θα πρέπει να έχουν μπαλώματα στους αγκώνες και θα πρέπει να λείπει ένα κουμπί από κάθε μανίκι. Όσον αφορά τα παπούτσια, αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι καθαρά και γυαλιστερά αλλά αντίθετα θα πρέπει να έχουν λεκέδες και σκισίματα σε εμφανή σημεία. Σε καμία περίπτωση επίσης δεν θα πρέπει να είναι ακριβά μοντέλα ή μοντέλα των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με ειδήμονες του χώρου αλλά και έμπειρους spin doctors, τα παραπάνω μέτρα θα έχουν πολλαπλά ωφέλη για την εικόνα της χώρας μας στα μάτιας της διεθνούς κοινής γνώμης. Συγκεκριμένα, θα βοηθήσει να κατανοήσουν οι ξένοι αξιωματούχοι την πραγματική κατάσταση της οικονομίας μας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει την εντύπωση οτι οι Έλληνες πολιτικοί και η ελληνική κοινωνία συμπάσχουν και βαδίζουν στο δύσβατο μονοπάτι της κρίσης ενωμένοι σαν γροθιά. Ωφέλη θα υπάρχουν όμως και στο εσωτερικό μέτωπο καθώς η ρακένδυτη παρουσία των πολιτικών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αντιστροφή του αρνητικού κλίματος από μέρους των ψηφοφόρων και ιδιαίτερα από πλευράς των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, αρχής γενομένης απο την επερχόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την εκταμίευση της δόσης των 31 δις. ευρώ.  Τα αποτελέσματα του παραπάνω σχεδίου αναμένονται με ενδιαφέρον αλλά σε κάθε περίπτωση αναδεικνύουν περίτρανα την αποφασιστικότητα των κυβερνώντων να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα προς την πλευρά τους, όπως το φανέρωσαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.