Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές ο διαβόητος «κλέφτης της Πινακοθήκης»

Ποινή 6 ετών κάθειρξης με αναστολή επέβαλε πριν από μερικές ημέρες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Γιώργο Σαρματζόπουλο, που πριν δύο χρόνια ομολόγησε πως είναι ο δράστης της κλοπής έργων τέχνης αμύθητης αξίας, μεταξύ των οποίων και πίνακας του Πάμπλο Πικάσο, από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Ο 50χρονος ελαιοχρωματιστής που ισχυρίστηκε πως έκλεψε τρεις πίνακες από αγάπη στην Τέχνη, για μία δεκαετία παρέμενε ασύλληπτος έχοντας στην κατοχή του τον πίνακα του Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι» αναφορά του ζωγράφου στη μούσα του, Ντόρα Μάαρ, το οποίο δώρισε ο μεγάλος δημιουργός στον ελληνικό λαό, το έργο «Μύλος» του Piet Mondrian του 1905 και ένα σχέδιο που αποδίδεται στον Guglielmo Caccia (Moncalvo) του 17ου αιώνα.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, ο άνδρας δέχτηκε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς του προτάθηκε και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κουλουριού» εκείνος ήδη αποδέχτηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τον διαβεβαιώνει πως η ποινή που του επιβλήθηκε δε θα αποτελέσει πρόβλημα.

«Ικανός στις κλοπές, με αγάπη στην τέχνη και την ικανότητα να φιλοξενήσει παράνομα πολύτιμα έργα. Πρόκειται για τον ιδανικό υποψήφιο», σχολίαζαν πηγές της κυβέρνησης, ενώ σύντομα αναμένεται και επίσημη συνέντευξη τύπου.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.