Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Overcast
13°C
 

«Παλιά σέρβιρα σουτζουκάκια σμυρνέικα και αγγινάρες αλά πολίτα...» δηλώνει ο καφετζής της Βουλής

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ετοιμάζεται να υποβάλλει το κυλικείο της Βουλής. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κουλουριού τα χρέη του εν λόγω καταστήματος είναι δυσβάσταχτα, καθώς οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα, τα κόστη έχουν αυξηθεί και το ποσοστό των επισφαλών πελατών, οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, έχει αυξηθεί. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι βουλευτές και οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, λόγω των περικοπών στα εισοδήματα τους, έχουν μειώσει στο 1/3 τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Πλέον όλοι έρχονται με τοστάκι από το σπίτι και τρώνε εδώ μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» δηλώνει ο κ. Λευτέρης, ιδιοκτήτης του κυλικείου τα τελευταία 40 χρόνια.

Επιπροσθέτως πληροφορίες αναφέρουν πως, λόγω της πίεσης για να σώσουν την χώρα από την απευκτέα χρεωκοπία, οι περισσότεροι βουλευτές έχουν χάσει κάθε όρεξη για φαγητό και δε σηκώνουν κεφάλι απο την δουλειά. «Παλιά σέρβιρα τουλάχιστον 12 μερίδες σουτζουκάκια σμυρνέικα, 36 μερίδες αγγινάρες αλά πολίτα, 14 μερίδες «μιξ γκριλ» (ποικιλία κρεατικών) και πολλές δεκάδες μερίδες σπιτικού μαγειρευτού φαγητού την ημέρα, όπως και εκατοντάδες καφέδες (καπουτσίνο,ελληνικούς μερακλήδικους, φρέντο, γαλλικούς ινδονησίας, φρεντοτσίνο κ.α.). Σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση να δώσω καμιά δεκαριά τοστ,  3-4 μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και κανένα παστέλι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λευτέρης. «Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επισφάλειες του μαγαζιού, καθώς πολλοί υπάλληλοι αλλά και βουλευτές αδυνατούν να πληρώσουν και τρώνε 'βερεσέ'. Αλλά τι να κάνω, είναι δύσκολο να αρνηθείς σε ένα βουλευτή», συμπληρώνει με νόημα ο συμπαθής μαγαζάτορας.

Η εκδίκαση του αιτήματος της επιχείρησης, η οποία έχει συγκλονίσει σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο, αναμένεται με ανυπομονησία όταν λυθεί η λευκή απεργία που έχουν κηρύξει οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.