Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Τράπουλα με ρήγα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη βρέθηκε στην Βουλή

Τράπουλα που αποτυπώνει τα πρόσωπα τριών μελών της οικογένειας Μητσοτάκη βρέθηκε κάτω από κάθισμα στον χώρο συνεδριάσεων της Βουλής. Πρόκειται για μία κατά τα άλλα συνηθισμένη τράπουλα, στην οποία στη θέση των «φιγούρων» εμφανίζονται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως ρήγας, με τα παιδιά του Ντόρα και Κυριάκο ως ντάμα και βαλέ αντίστοιχα. Η τράπουλα βρέθηκε κατά τη διάρκεια του πρωινού καθαρισμού της αίθουσας, έπειτα από την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την προέλευση και την κατασκευή της.

Ποιά είναι η προέλευσή της τράπουλας;

Ανώνυμο μέλος του κυβερνώντος κόμματος, με δηλώσεις του στο «Κουλούρι», ανέφερε σχετικά με την προέλευσή των επίμαχων, συλλεκτικών καρτών: «Πρόκειται για μια τράπουλα που κατασκευάστηκε σε λιγοστά αντίτυπα την δεκαετία του ’80, από μέλη της ΟΝΝΕΔ που πρόσκειντο στον Κ. Μητσοτάκη. Τα μέλη της νεολαίας τις χρησιμοποιούσαν σε κλειστές συναντήσεις χαρτοπαιξίας εκείνη την εποχή».

603912_10151676055227131_931929732_nΠληροφορίες αναφέρουν πως πολλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας ήξεραν ότι οι τράπουλες αυτές υπήρχαν κάποτε, ωστόσο λίγοι φαίνεται να ήταν αυτοί που τις είχαν δει στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με το μέλος της παράταξης, γύρω στο 1989 είχε δωθεί εντολή να καταστραφούν, ενώ φαίνεται πως η ύπαρξη τους μέχρι σήμερα είχε μείνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Γιατί βρέθηκε στην Βουλή;

Σε ερώτηση μελών του κόμματος ως προς τον λόγο που η τράπουλα βρέθηκε εντός της αίθουσας συνεδριάσεων, γνωστός βουλευτής αποκάλυψε:

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κατά τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. ο χρόνος περνάει βασανιστικά αργά. Όσοι έρχονται απροετοίμαστοι έχουν λιγοστές επιλογές για να καταπολεμήσουν την ανία. Άλλοι λύνουν και δένουν τα κορδόνια τους, πολλοί κόβουν τα νύχια τους. Η πλειονότητα επιλέγει να διαβάσει εφημερίδα ή πιο πρόσφατα να ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι.. παλιές καραβάνες επιλέγουν τη δηλωτή και την πρέφα.»

Η τράπουλα έχει παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη προκειμένου να εξεταστεί ο κομιστής της, ενώ σύμφωνα πληροφορίες επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την προέλευσή και τον λόγο ύπαρξής της αναμένεται να κατατεθεί από μέλος του ΚΚΕ κατά την προσεχή συνεδρίαση.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.