Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

Κίνδυνος αλυσιδωτής αντίδρασης από τις διασπάσεις κομμάτων του Κ. Μπογδάνου, ανησυχούν οι επιστήμονες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΑΠ), υπηρεσίας που υπάγεται στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα για νέα διάσπαση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κ. Μπογδάνου και αποχώρηση της αντιπροέδρου, Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, οι αλλεπάλληλες και επιταχυνόμενες διασπάσεις τους τελευταίους μήνες υπερβαίνουν το φυσιολογικό και υποδηλώνουν έντονη αστάθεια στον πυρήνα του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού. Οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε μια αλυσιδωτή αντίδραση, με αλλεπάλληλες συγκρούσεις στελεχών της ακροδεξιάς και ταυτόχρονη έκλυση τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας και σωματιδίων.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, εξηγούν, τελευταίος κρίκος της αλυσίδας θα ήταν πιθανότατα ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με την ενέργεια που θα απελευθερωνόταν τότε να ξεπερνά τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ασφαλέστερος τρόπος αποφυγής του κινδύνου είναι η τοποθέτηση των στελεχών του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. σε δεξαμενή νερού που θα περικλείεται από τσιμεντένια κατασκευή πάχους τουλάχιστον 80 εκατοστών. Στη σωστή κατεύθυνση θα ήταν και η μετονομασία του κόμματος, καθώς το αρκτικόλεξο που περιέχει 5 γράμματα από την πρώτη λέξη επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση.

Ως ύστατο μέτρο, θα μπορούσε να επιστρατευτεί ο Ευτύχης Μπλέτσας προκειμένου να «λειάνει» τις εντάσεις και να λειτουργήσει ως επιβραδυντής του φαινομένου.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και ασφαλώς θα επανέλθει για καθετί νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.