Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Ζακέτα και τάπερ με κεφτεδάκια μοίρασαν την πρώτη μέρα στο υπουργείο Οικογένειας

Το σωστό παράδειγμα από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του έδωσε το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στελέχη του οποίου μοίρασαν ζακέτες και τάπερ με χειροποίητα «μαμαδίστικα» κεφτεδάκια στους υπαλλήλους, αλλά και σε δημοσιογράφους και παρευρισκομένους.

«Μπορεί να έχει καλοκαιριάσει αλλά το βράδυ βάζει ψύχρα, καλό είναι όλοι να έχουν μια ζακέτα για να μην πουντιάσουν», δήλωσε για το θέμα η νέα υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, για να προσθέσει ότι τα κεφτεδάκια είναι σπιτικά και όχι του εμπορίου και πρέπει να φαγωθούν προτού κρυώσουν.

Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού οι υπάλληλοι έφαγαν τα κεφτεδάκια τους, υπό το βλέμμα της υπουργού αλλά και της νέας υφυπουργού Μαρίας Κεφάλα που τους ενθάρρυναν. Η αυθεντική «μαμαδίστικη» συνταγή εκτιμήθηκε δεόντως, μιας και οι περισσότεροι άδειασαν το ταπεράκι τους, με την εξαίρεση του κ. Βλάση Δ. από το λογιστήριο που πλάνταξε στο κλάμα και έβγαλε την ψυχή της κ. Ζαχαράκη μέχρι να φάει το φαγητό του.

Σύμφωνα με κύκλους της νέας υπουργού, το συμβολικό δωράκι της πρώτης ημέρας «φωτογραφίζει» την αποστολή και το πεδίο δράσης του νεοσύστατου υπουργείου που αναλαμβάνει να υλοποιήσει σημαντικές πρωτοβουλίες. Θα μπορούσε κανείς να  το παρομοιάσει με το μάθημα της οικιακής οικονομίας στο σχολείο, σχολιάζουν, έτσι κι αυτό θα έρχεται να «σιδερώνει» τα θέματα της καθημερινότητας όπως μόνο η ελληνική οικογένεια γνωρίζει.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει με ρεπορτάζ αφότου οι συντάκτες μας επισκεφθούν αυτοπροσώπως το υπουργείο Οικογένειας για να βάλουν πλυντήριο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.