Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Τελείωσαν οι όροι της φυσικής που είναι κατάλληλοι για όνομα φροντιστηρίου

Δικαστική μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο καθηγητών ιδιαίτερων μαθημάτων φυσικής οι οποίοι επιχειρούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους και να ανοίξουν φροντιστήριο.

Η διαμάχη δεν είναι άλλη από αυτή για το όνομα, καθώς ο μόνος όρος φυσικής που έχει απομείνει είναι το «Η Γάτα του Σρέντινγκερ», όνομα που οριακά είναι καλό μιας και βρίσκεται εκτός της διδακτέας ύλης της τρίτης λυκείου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως μόλις πέρσι άνοιξαν φροντιστήρια με τα ονόματα «Τα Φερμιόνια», «Απαγορευτική αρχή του Πάουλι», αλλά και «Δύναμη Λόρεντζ» και «Χωροχρόνος Μινκόβσκι».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αναστάσιου Γεωργόπουλου, καθηγητή φυσικής που μέχρι πέρυσι έπαιρνε το λεωφορείο για να διδάσκει μαθητές λυκείου στα βόρεια προάστια, «Το όνειρο του κ. Γεωργόπουλου να ανοίξει ένα φροντιστήριο με φυσιολογικό όνομα φαίνεται να εξανεμίζεται από τότε που συναντήθηκε με τον αντίδικό του στο ΕΒΕΑ όπου ακούμπησαν τα χέρια ο ένας του άλλου τραβώντας το ίδιο χαρτάκι για την ουρά αναμονής δήλωσης ονόματος της υπό σύσταση επιχείρησής των».

Φτάνοντας και οι δύο στον υπάλληλο του ΕΒΕΑ, οι δύο συνάδελφοι καθηγητές έμαθαν πως υπάρχει μόνο ένας όρος της φυσικής που είναι διαθέσιμος για τον ΚΑΔ των φροντιστηρίων στην Αττική, καθώς ονόματα όπως τα Τριάνυσμα, Διάνυσμα, Άνυσμα, Δύναμη, Δυναμικό, Κεντρομόλος, Φυγόκεντρος, και λοιπά είναι πιασμένα. Μετά από αρκετή έρευνα φάνηκε πως μόνο «Η Γάτα του Σρέντινγκερ» είναι διαθέσιμη, και έτσι έφτασαν στα δικαστήρια με διακύβευμα το ποιος θα έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει.

Από την πλευρά μας, προτείνουμε να συμφωνήσουμε πως θα ονομάζουμε «Φαινόμενο του Κουλουριού» αυτό που συμβαίνει όταν ένα Γλουόνιο κινείται κατά μήκος ενός κυκλικού ελαστικού μέσου και προκαλεί διασπάσεις β σε Μπορομιανούς πυρήνες, ώστε να λήξει ανώδυνα η διαμάχη αυτή και η νεολαία να μάθει φυσική από δύο ακόμα φροντιστήρια.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.