Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Περιστέρια: Στο 89% η αδιευκρίνιστη ψήφος τους για τις εκλογές της Κυριακής

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος μεταξύ των περιστεριών για τις εκλογές της Κυριακής, με σημερινή δημοσκόπηση να ανεβάζει μέχρι και στο 89% το ποσοστό όσων δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν ή δεν το αποκαλύπτουν.

Στην πλειονότητα τους, τα περιστέρια της επικράτειας εμφανίζονται απαθή και αδιάφορα ως προς το αποτέλεσμα της Κυριακής και το ποιο κόμμα θα καταφέρει τελικά να σχηματίσει κυβέρνηση. Ακόμα και ανάμεσα σε όσα εκφράζουν μια συγκεκριμένη πρόθεση ψήφου, τα περισσότερα δηλώνουν πως θα πάνε στα εκλογικά κέντρα βασικά για το φαγητό, μιας και περιμένουν πως με τόσο κόσμο όλο και κάπου θα έχει ψίχουλα ή σπόρους.

Μεταξύ όσων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν, τα crowned pigeons ψηφίζουν κατά κανόνα Νέα Δημοκρατία, οι δεκαοχτούρες περισσότερο αριστερά, είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΚΚΕ, ενώ όσα συχνάζουν σε προαύλια εκκλησιών τείνουν προς τη δεξιά ή ακόμα και την ακροδεξιά του Βελόπουλου, ειδικά εάν πάσχουν από εντερικά προβλήματα και κουτσουλάνε πολύ.

Αναλυτές επισημαίνουν πως έστω και ένα μικρό μέρος του 89% των αναποφάσιστων περιστεριών αν έγερνε προς τη μία ή την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, μιας και ο αριθμός τους είναι πολλαπλάσιος εκείνου των ανθρώπων.

Από την πλευρά τους, όπως είναι φυσικό οι ηγεσίες των κομμάτων μάχονται μέχρι και την τελευταία στιγμή για να τα προσελκύσουν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται σήμερα τον Εθνικό Κήπο, τον Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάζει να φάει ηλιόσπορους στο Πεδίον του Άρεως και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να καλεί τα περιστέρια σε κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.