Υπό διάλυση
Sunny
23°C
 

Στο καφενείο του Τηλέμαχου, Κοδριγκτώνος και Πατησίων μεταφέρονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές

Διευκρινίσεις για τις κινήσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της αποχής των «88» από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, έδωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν των συνεδριάσεων της Ολομέλειας θα απέχουν και από το καφενείο της Βουλής, τουλάχιστον μέχρι και την προκήρυξη των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Αντ' αυτού, θα αποσυρθούν στο καφενείο - κουτούκι του Τηλέμαχου που βρίσκεται επί των οδών Κοδριγκτώνος και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πρόκειται για μια κίνηση που ενισχύει τη γραμμή του ανένδοτου αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα αναμένεται να συσπειρώσει τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και να λύσει πρακτικά προβλήματα, μιας και οι βουλευτές που βρίσκονταν στο καφενείο της Βουλής τις τελευταίες μέρες μπερδεύονταν και από συνήθεια συμμετείχαν και στις συνεδριάσεις.

Πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν άλλωστε πως εδώ και χρόνια το καφενείο της Βουλής έχει χάσει την παλιά του αίγλη και οι εποχές που σέρβιρε σουτζουκάκια σμυρνέικα και αγγινάρες αλά πολίτα δεν είναι πια παρά μια μακρινή ανάμνηση. Από την άλλη ο Τηλέμαχος διαθέτει εξαιρετικές ποικιλίες σε πολύ καλές τιμές, αλλά και σπιτικά τουρσιά και αλίπαστα για τους πιο μερακλήδες, ενώ και ο Νίκος Καρανίκας που εργάζεται στο σέρβις είναι πολύ εξυπηρετικός.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και σχεδιάζει να επισκεφθεί το καφενείο του Τηλέμαχου με την πρώτη ευκαιρία, κατά προτίμηση ένα πρωινό Τρίτης που θα βρέχει και θα έχουν απεργία τα ΜΜΜ.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.