Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Με τίμιο ξύλο επένδυσε το σαλόνι της η Νίκη Κεραμέως

Ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα οι εργασίες στο διαμέρισμα της Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι και σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, η ανακαίνιση έχει κυλήσει περίφημα και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Φυσικά, το «πετράδι του στέμματος» δεν είναι άλλο από την ξύλινη επένδυση στο σαλόνι, σε σχήμα σταυρού πάνω από το καθιστικό. Και δεν πρόκειται για ένα κοινό ξύλο όπως όλα τα άλλα, κάποιο MDF, μελαμίνη ή έστω φύλλα δρυ ή καρυδιάς.

Αξιόπιστες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα μυστηριώδες ξύλο, αλλιώτικο από τα άλλα, τίμιο, που έφθασε με ειδική παραγγελία της κ. Κεραμέως από τους Αγίους Τόπους και πιο συγκεκριμένα από επιπλοποιό από το Τελ Αβίβ.

Τα προτερήματά του, πολλά. Δεν έκανε σκλήθρες, δεν χρειάστηκε τρίψιμο ή βερνίκωμα, ήταν λείο, γυαλιστερό και αδιάβροχο από φυσικού του. Όταν κάποια στιγμή πάνω στις εργασίες χύθηκε ένας καφές, το ξύλο τον απώθησε και το υγρό κύλησε στο πάτωμα χωρίς να λερώσει. Κάθε καρφί που χρειάστηκε να μπει έκατσε τέλεια, σαν να καρφώνεις πινέζα σε φελλό.

«Ίσως το πιο τίμιο ξύλο που έχω δουλέψει στην καριέρα μου, μέχρι και οι εργάτες ένιωθαν μεγάλη ευεξία όσο δούλευαν την ξύλινη επένδυση, σαν να γιατρεύονται από τα προβλήματα τους, ανυπομονούσαν να έρθει η επόμενη μέρα και να ξαναπιάσουν δουλειά στο σπίτι της κ. Κεραμέως», τονίζει χαρακτηριστικά ο τεχνίτης που ανέλαβε την εγκατάσταση.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει γίνει γνωστή η ονομασία του εν λόγω ξύλου αλλά ούτε και η ακριβής προέλευση ή η τιμή του. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως ένα τόσο τίμιο ξύλο θα κόστισε ένα αξιοσέβαστο ποσό, αναμφίβολα πάνω από 100€ το τετραγωνικό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.