Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
10°C
 

Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ κορονοϊού στα πρώτα ραντεβού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Σε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες που εξακολουθούν να πηγαίνουν σε πρώτα ραντεβού, να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κοροναϊού των τελευταίων 72 ωρών, προχώρησε το υπουργείο Υγείας στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του υπουργείου κάλεσαν όσους και όσες συμμετέχουν σε πρώτα ραντεβού, να ζητούν την επίδειξη του αρνητικού τεστ από τον ή την παρτενέρ τους και να αυτο-ελέγχουν έτσι την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

«Δύο άγνωστοι που βρίσκονται μαζί για πρώτη φορά κινούνται εκτός της κοινωνικής φούσκας τους, του στενού κύκλου των 6-8 ατόμων. Αν και δεν θα έπρεπε, καταλαβαίνουμε κάποιος να θέλει να "σπάσει" τη φούσκα του, όμως τουλάχιστον να κάνει τεστ προηγουμένως» τόνισαν χαρακτηριστικά. Σχετικά με το κόστος της εξέτασης, το υπουργείο ανακοίνωσε πως περιμένει από την ιδιωτική πρωτοβουλία να ενεργοποιηθεί, ενώ άφησε να εννοηθεί πως ένα μέρος του θα μπορούσαν να καλύψουν τα μπαρ, τα οποία επωφελούνται εκ των πραγμάτων από την κατάσταση.

Τέλος, οι ιθύνοντες του υπουργείου τόνισαν πως είναι απαραίτητο η σύσταση να ακολουθηθεί από όλους, ώστε να μην χρειαστεί να αναλάβει δράση η Ελληνική Αστυνομία, η οποία μπορεί εύκολα να εντοπίζει όσα ζευγάρια φαίνονται ότι βγαίνουν πρώτη φορά και να επιβάλλει πρόστιμα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.