Ιουλιανά
Clear sky
27°C
 

Από το εσωτερικό του οργανισμού εκκρίνεται το χνούδι στον αφαλό, σύμφωνα με ιατρικές έρευνες

Μια μυστήρια υπόθεση εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό στην Σούρπη Θεσσαλίας, καθώς ένας χωρικός ονόματι Σέργιος έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη.

Ο νεαρός χωρικός παρακολουθούσε το αγαπημένο του show «Dancing with the Stars» την περασμένη Κυριακή έχοντας μόλις ολοκληρώσει το δείπνο του και χάιδευε ευχαριστημένος την κοιλιά του όταν ξαφνικά παρατήρησε κάτι περίεργο στον αφαλό του. Αποσβολωμένος προσπαθούσε να καταλάβει τι είναι, μέχρι που αφαίρεσε από την περιοχή μια μεγάλη τριχωτή μπάλα η οποία εκ πρώτης όψεως αποτελούταν από ίνες υφάσματος, τρίχες αλλά και κάποιο μαύρο αχαρακτήριστο υλικό.

Ανήσυχος ο νεαρός χωρικός έσπευσε στο κοντινότερο νοσοκομείο, στο οποίο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τον παρέπεμψαν σε αθηναϊκό νοσοκομείο καθώς δεν κατέληξαν σε κάποια αξιόπιστη θεωρία σχετικά με την πάθηση του. Οι γιατροί της Αθήνας, γνωρίζοντας ότι η περίπτωση είναι ιδιαίτερη κάλεσαν άμεσα την πανεπιστημιακή ομάδα του νοσοκομείου που ξεκίνησε την ενδελεχή έρευνα του θέματος. Σύμφωνα με τον καθηγητή και συντονιστή της επιστημονικής ομάδας, Δρ. Σαββίδη ολοένα και περισσότερα περιστατικά έχουν γίνει αντιληπτά το τελευταίο διάστημα ωστόσο μιλώντας στο «Κουλούρι» ήταν καθησυχαστικός. «Η πλειοψηφία  των περιπτώσεων δεν είναι ανησυχητική. Τα κρούσματα συνήθως δεν γίνονται αντιληπτά από τον παθόντα, καθώς υπάρχει η διαδεδομένη αντίληψη πως πρόκειται για τριχόμπαλες ή σκόνες που πιάνονται στην κοιλιακή κοιλότητα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σχετικά πρόσφατη αλλά συχνή πάθηση η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να βγει εκτός ελέγχου και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Κατά την πάθηση παρατηρείται η έκκριση μιας ουσίας η οποία ονομάζεται «πέκουρο» στην περιοχή του αφαλού και την περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών. Ο παθών θεωρεί ότι είναι πιθανά υπολείμματα βρώμας ή και ίνες βάμβακα αλλά τουναντίον! Η έκκριση γίνεται από το εσωτερικό των θυλάκων και των πόρων στα σημεία αυτά, βγάζοντας ένα άοσμο, σκουρόχρωμο κολλώδες υγρό το οποίο εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί και να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα», προειδοποιεί τους αναγνώστες μας ο δόκτωρ.

Ο Δρ Σαββίδης και η πολυάριθμη ομάδα του προετοιμάζουν μάλιστα μια καμπάνια για την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της πάθησης που φαίνεται να εισβάλει στις ζωές μας ολοένα και πιο πολύ. Ο χωρικός Σέργιος πάντως έχει συμφωνήσει στην πειραματική θεραπεία με αντιβίωση και δέχθηκε την πρόταση της ομάδας του Δρ Σαββίδη να συμμετέχει ενεργά στην ημερίδα «Πέκουρο: δεν είναι βρώμα» ως παθών ο οποίος μέσω της ενημέρωσης απέφυγε τα χειρότερα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.