Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

43χρονος επιμένει να βάζει το ρολόι 8 λεπτά μπροστά, προκειμένου «να μην αργεί»

LateForWorkΕπιμένει στη συνήθειά του να διατηρεί την ώρα κατά 8 λεπτά πιο αργά σε όλα τα ρολόγια του ο Φίλιππος Δ, 43χρονος ελεύθερος επαγγελματίας από τη Ρόδο, υποστηρίζοντας πως αυτή η πρακτική τον βοηθάει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Η συνήθεια του άνδρα κρατάει για περισσότερα από 25 χρόνια, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως, αν και γνωρίζει πάντα πως η ώρα που βλέπει είναι λανθασμένη, εντούτοις αισθάνεται το άγχος πως είναι αργοπορημένος, με αποτέλεσμα να μην αργεί σε συναντήσεις και προθεσμίες της καθημερινότητάς του.

«Μάλλον είναι το άγχος που προκαλεί με την πρώτη ματιά η "περασμένη" ώρα, που με αναστατώνει και βιάζομαι παραπάνω» αποκάλυψε στο «Κουλούρι». Οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς του άνδρα δηλώνουν πως η συνήθειά του αυτή τον ακολουθεί για χρόνια και δεν τους προκαλεί πλέον καμία εντύπωση. Η μητέρα του Φίλιππου μάλιστα εκμυστηρεύτηκε πως ο γιος της από νεαρή ηλικία ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του και απεχθανόταν να αργεί.

Δεν νιώθουν όμως όλα τα άτομα του περίγυρου του Φίλιππου άνετα με το γεγονός αυτό. Η σύζυγος του Ροδίτη, παρά τα 15 χρόνια δίπλα του εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τι εξυπηρετεί αυτή η συνήθεια. «Όταν γνώρισα το Φίλιππο μου φαινόταν σαν ένα γοητευτικό κομμάτι της προσωπικότητάς του. Πλέον δυσκολεύομαι να τον ακολουθήσω» αποκάλυψε με φανερή ενόχληση η σύζυγος.

Ψυχολόγοι που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα δηλώνουν πως το φαινόμενο αυτό κάνει την εμφάνισή του περίπου στο 32% του παγκόσμιου πληθυσμού σε εντάσεις που ποικίλουν. Τα άτομα που παρουσιάζουν τέτοια συμπεριφορά αδυνατούν να αποδεχτούν την ωρολογιακή πορεία των πραγμάτων, αποζητώντας μια δική τους καθημερινότητα στην οποία επικρατεί η βιασύνη και το άγχος που συνεπάγεται η καθυστέρηση στις υποχρεώσεις. Ο αριθμός των λεπτών που τα άτομα αυτά επιλέγουν να αλλοιώνουν τη ζωή τους διαφέρει επίσης από περίπτωση σε περίπτωση. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, παρουσιάζεται εντούτοις η άνεση με την οποία δέχονται την πλασματική πραγματικότητα καθώς και η άμεση προσαρμογή σε αυτή.

Παρόλα αυτά, ο Φίλιππος δηλώνει συμφιλιωμένος με το γεγονός πως η καθημερινότητά του βρίσκεται μονίμως 8 λεπτά πιο «μπροστά». «Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να ζω σε μια κατάσταση διαφορετική από την πραγματικότητα, εφόσον αυτό με βοηθάει να μην αργώ» παραδέχτηκε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με πιθανή σημειολογία πίσω από τα 8 ακριβώς λεπτά μπροστά που ορίζει τους λεπτοδείκτες, ο 43χρονος αρνήθηκε να απαντήσει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.