Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Έβρεξε ψάρια στους δήμους της Αττικής, εκστασιασμένοι οι ψαράδες

Ένα παράδοξο φυσικό φαινόμενο παρατηρήθηκε τα ξημερώματα στους περισσότερους δήμους της Αττικής, όπου η βραδινή κακοκαιρία έφερε βροχή ψαριών σε δρόμους, πλατείες και ταράτσες πολυκατοικιών. Κατά τις 6 το πρωί «άνοιξαν» οι ουρανοί και άρχισε να ρίχνει λιθρίνια, σκάρους, μπακαλιαράκια αλλά και μικρά ψάρια όπως γαύρους, αθερίνες και μαριδάκια.

Μόλις ξύπνησαν και είδαν τι έχει συμβεί, χιλιάδες λάτρεις του ψαρέματος πήραν τα καλάμια ή τα ψαροντούφεκά τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να ψαρέψουν κάτι για το κυριακάτικο τραπέζι, στέλνοντας SMS με τον κωδικό 6 στο 13033. Στην πλειονότητα τους οι ερασιτέχνες ψαράδες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, φορούν τις μάσκες τους, με ή χωρίς αναπνευστήρα και δεν απομακρύνονται έξω από τα όρια του δήμου τους.

«Μένω Ζωγράφου χαμηλά, στα σύνορα με Αθήνα και είχα να ψαρέψω από τέλη Οκτωβρίου. Ξύπνησα το πρωί και δεν πίστευα στα μάτια μου, βγήκα από το σπίτι τόσο γρήγορα που στην αρχή ξέχασα τα φαραώ και γύρισα να τα πάρω μαζί με τα καλά μου αγκίστρια» δήλωσε στο «Κουλούρι» ο 27χρονος Αλέξανδρος, που μέχρι αυτή την ώρα έχει πιάσει τρεις κουτσομούρες, δύο ροφούς και ένα χταπόδι, που κρυβόταν πίσω από τις ρόδες ενός παρκαρισμένου Yaris.

Σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκανε λόγο για φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στα 50 χρόνια, διαβεβαιώνοντας πως ο κίνδυνος νέας ψαρόπτωσης έχει παρέλθει και το πεδίο είναι απολύτως ασφαλές για τους ερασιτέχνες ψαράδες. Ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες να μην πηγαίνουν πολύ στα βαθιά και να αποφεύγουν εντελώς το νερό για δύο με τρεις ώρες μετά το φαγητό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.