Τζιτζίκια
Clear
24°C
 

Τη διαδρομή της Αργοναυτικής Εκστρατείας θα ακολουθήσουν φέτος τα σχολεία στα πλαίσια της πενταήμερης εκδρομής

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα, έπειτα από την αποκάλυψη ότι το Υπουργείο Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 έχει εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το «Κουλούρι» έκανε το σχετικό ρεπορτάζ και όχι απλά επιβεβαίωσε την παραπάνω είδηση, αλλά την ίδια στιγμή έμαθε πως η εμπλοκή των προγραμμάτων του Υπουργού Ανάπτυξης δεν θα σταματήσει εκεί.

Συγκεκριμένα, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, αποφασίστηκε όλες οι φετινές πενταήμερες εκδρομές να ακολουθήσουν τη διαδρομή της Αργοναυτικής Εκστρατείας, με σημείο εκκίνησης τη Μαγνησία και προορισμό τη σημερινή Γεωργία και πάλαι ποτέ Κολχίδα, στον Εύξεινο Πόντο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης θα συνοδεύσει όσες περισσότερες εκδρομές μπορεί, ενημερώνοντας τους μαθητές για ιστορικά στοιχεία, ενώ υποχρεωτική θα είναι η ανάγνωση του ομώνυμου βιβλίου της Ελληνικής Αγωγής, πριν την αναχώρηση κάθε τάξης.

«Οι μαθητές θα ζήσουν την εμπειρία της ζωής τους. Αλλά δεν θα είναι βαρετά, δεν θα αφορά μόνο τη γνώση, φυσικά και θα έχουν τα παιδιά την ευκαιρία να ξεσκάσουν, παίζοντας με τη βοήθεια του βιβλίου "Παίζομεν Παιδιά;". Ανυπομονούμε», σχολίασε ο ίδιος ο Υπουργός.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.