Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Συλλογή του compact disc club παίζει ιταλικό εστιατόριο στον Αλμυρό Βόλου από το 1996

Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια συνεχούς αναπαραγωγής ιταλικής μουσικής είναι έτοιμο να καταρρίψει το εστιατόριο «Λ' άρτε ντε λα Πίτσα» στον Αλμυρό Βόλου καθώς σε λίγες ημέρες θα συμπληρώσει τα 25 χρόνια.

Τεχνικά το επίτευγμα αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη συλλογή «Ιταλική Μουσική για Εστιατόρια και Μαγειρική στο Σπίτι» που κυκλοφόρησε το Compact Disc Club το μακρινό 1996.

Επρόκειτο για τριπλό CD σε πλαστική θήκη, με το τρίτο CD να βρίσκεται πίσω από το δεύτερο καθώς μπορούσε κανείς να ανοίξει σαν παραθυρόφυλλο στέλεχος της θήκης και να το βρει.

Η ιστορικής σημασίας θήκη δυστυχώς έχει χαθεί καθώς ουσιαστικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Η τεχνολογική καινοτομία που χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το ρεκόρ ήταν βέβαια το στερεοφωνικό με τριπλή CDιέρα που μπορούσε να αλλάξει τα CD  χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Τα CD έτσι δεν γρατζουνήθηκαν ποτέ, και αν μπορούσε κάποιος να κοιτάξει από κάτω τους δεν θα έβρισκε ούτε μια δαχτυλιά.

Ο Διονύσης Κ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, μόλις παρέλαβε ταχυδρομικώς τα CD του, τα τοποθέτησε στο στερεοφωνικό, πάτησε Play, πάτησε τρεις φορές το repeat μέχρι να ανάψει η ένδειξη με το κυκλικό βέλος και το 3, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Τα 25 χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Δεκεμβρίου οπότε και θα γίνει μεγάλο πάρτι που αναμένονται να δώσουν την παρουσία τους ο δήμαρχος βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της Ελληνο-ιταλικής κοινότητας Ενρίκο Φέρμι, αλλά και η 92χρονη σήμερα κυρία Μάρω, τηλεφωνήτρια του Compact Disc Club που είχε λάβει την παραγγελία του τριπλού CD πριν από ένα κουάτρο ντι σέκολο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.