Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Ξανά στους δρόμους οι οδηγοί ταξί

Απεργία διαρκείας κήρυξαν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί από σήμερα 10 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την τέταρτη από τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ προειδοποιούν ότι αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, θα ακολουθήσουν και άλλες.

Κύρια αιτήματα των οδηγών είναι:

  • Η άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος στα ταξί, όπως δηλαδή συμβαίνει σε όλα τα άλλα επαγγέλματα.
  • Η παραμονή των αδειών μόνο σε ανάπηρους πολέμου και πληγέντες της μικρασιατικής καταστροφής ή σε όσους τις αγόρασαν από αυτούς.
  • Οι γυναίκες να επιβεβαιώσουν επίσημα τις ιστορίες που διηγούνται οι ίδιοι ώστε να μπει ένα τέλος στη ρετσινιά του ψεύτη που έχουν αδίκως αποκτήσει οι οδηγοί του κλάδου.
  • Η έκδοση χρωματολογίου ώστε να γνωρίζουν ποιες μέρες μπορούν να εισέρχονται στον πολύχρωμο δακτύλιο.
  • Η κατάργηση του πολύχρωμου δακτυλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Ευθ. Λυμπερόπουλος, σε ομιλία του από μπαλκόνι της λεωφόρου Λιοσίων δήλωσε μεταξύ άλλων: "Εμείς είμαστε ΥΠΕΡ του πολύχρωμου δακτυλίου όμως επιτέλους αυτή η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του καθημερινού "ταρίφα". Ο Αντρέας δεν θα μας το έκανε ποτέ αυτό."

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εμμένει στις διαρθρωτικές αλλαγές, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε στο να παραπέμψει στο επίσημο δόγμα και κατοχυρωμένο πλέον σλόγκαν του ΕΟΤ "Εμεις αυτόν τον μαραθώνιο θα τον τελειώσουμε".

Παλλαϊκή πορεία διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται οι οδηγοί ταξί να ζητήσουν την συνδρομή του ΠΑΜΕ, όλων των φοιτητικών παρατάξεων, του συλλόγου τριτέκνων Αθήνας και του συλλόγου κρητικών Νέας Πεντέλης "η Αρετούσα". Η πορεία θα ξεκινήσει από το Υπουργείο Μεταφορών, θα περάσει από όλα τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας, Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και θα καταλήξει στο σύνταγμα όπου έχει προγραμματιστεί συναυλία του Βασίλη (Παπακωνσταντίνου) και διανομή φασολάδας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.